Συνάντηση αντιπροσωπίας Χιμαριωτών με μέλη της κυβέρνησης


Εκπρόσωποι της κοινότητας των Χιμαριωτών πραγματοποίησαν χθες στην Αυλώνα συνάντηση με τους Υπουργούς Ενέργειας και Πολιτισμού, Gjiknuri και Kumbaro

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Χιμάρας, Γιώργου Γκόρου, η κοινότητα των Χιμαριωτών εκπροσωπήθηκε από τον πρώην Δήμαρχο και πρώην Γενικό Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλη Μπολάνο και τον πρόεδρο του παραρτήματος ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας και υποψήφιου Δημάρχου, Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος ζήτησε εκ μέρους των κατοίκων της Χιμάρας την παροχή τίτλων ιδιοκτησίας.

Μπελέρης: Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που ήρθαν και έκαναν την συνάντηση, ο διάλογος συνεχίζεται. Την επόμενη Παρασκευή θα έχουμε μια νέα συνάντηση στη Χιμάρα, παρουσία των ιδιοκτητών που έχουν πληγεί από το έργο αποκατάστασης του Κέντρου της Χιμάρας. Ζητήσαμε πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του έργου, να δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας, όχι μόνο για τα κτίρια, αλλά και για τη γη.

Gjiknuri: Συμφωνήσαμε την επόμενη εβδομάδα να κάνουμε μια τελευταία συνάντηση για να δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις. Κάθε πρόσωπο που έχει τίτλο ιδιοκτησίας ή απολαμβάνει δικαιωμάτων ιδιοκτησίας σε ακίνητο και επηρεάζεται από δημόσιο έργο θα απαλλοτριωθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Γκόρος: Έχω πει και εκφράζω την άποψη ότι δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό, παρά μόνο πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτό είναι ένα απαραίτητο έργο ακόμη και για εκείνους που κάνουν αυτό το θόρυβο επειδή οι περισσότεροι από αυτούς έχουν την ευκαιρία επενδύοντας στο υπόλοιπο του ακινήτου να το μετατρέψουν προς όφελος τους

Να θυμίσουμε πως το θέμα είχε τεθεί νωρίτερα στο αλβανικό κοινοβούλιο και από τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε


Σχόλια