Η Χιμάρα εκπέμπει S.O.S. γνωρίζοντας μάλιστα από ποιόν πρέπει να απαλλαγεί πρώτα

Σήμερα στη Χιμάρα ξετυλίγονται τραγικές εικόνες, τις οποίες δεν προκαλεί τόσο η υπέρμετρη και άστοχη παρουσία της αστυνομίας. (που έτσι κι αλλιώς τρομοκρατεί αδικαιολόγητα!) Ούτε οι κατεδαφίσεις, (παρότι η περίπτωση του Άλκη Νάτση δεν καταπίνεται εύκολα), όσο η απογοήτευση, η εθνική απογοήτευση.

Αν θέλουμε να βάλουμε σε μια τάξη τα πράγματα, ασφαλώς και προηγείται η Χιμάρα και το εθνικό συμφέρον.

Αλλά αν θέλουμε να προστατέψουμε τη Χιμάρα, έστω και τώρα, για να φτάσουμε στον υπαίτιο Ράμα, αλβανικές κυβερνήσεις και αλβανικό κράτος, θα πρέπει να παραμερίσουμε από μπρος μας το Ντούλε και την αλαζονεία του, καθώς και την παρέα του, οι οποίοι για να επωφεληθούν και να επικρατήσουν πολιτικά, αλλά και να κρύωουν τις ευθύνες τους, θυσιάζουν τη Χιμάρα.

Το κατάφεραν σε τέτοιο βαθμό που σήμερα δεν τολμάει κανείς να τους πει κουβέντα διότι θα κριθεί, κακώς, ότι καταφέρεται κατά της Χιμάρας και των εθνικών συμφερόντων !!! . (Και οι Έλληνες προτιμούν να τους αποφύγουν αγνοώντας κακώς και τα εθνικά θέματα). Δείγμα πρώτο γι΄αυτό που λέω είναι το γεγονός ότι και σήμερα, σ΄αυτή την κρίσιμη εθνική στιγμή, οι ίδιοι οι πολιτικοί "μας ηγέτες" δεν μπόρεσαν να ήταν μαζί.

Παρέσυραν μάλιστα στο αδιέξοδο και την ίδια την Αθήνα και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.

Οι κύριοι αυτοί λοιπόν κατάφεραν να ταυτίσουν το όλο εθνικό θέμα της Χιμάρας, δηλαδή την εθνική, δημογραφική, πολιτιστική και οικονομική αλλοίωση της, (όπως και του συνόλου του ελληνισμού της Αλβανίας) με το κομμάτι των 19 κτιρίων που από σήμερα δυστυχώς κατεδαφίζονται.

Όλο αυτό το διάστημα αυτοί δεν τολμούσαν να αναφερθούν στη γενικότερη εικόνα εθνικής συμφοράς, διότι μόλις θα άνοιγαν το στόμα οι άλλοι στους οποίους ξεπούλησαν τη Χιμάρα, θα τους έβγαζαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι εκείνοι τα ξεπουλήσανε;;!!! Εσείς, θα τους πούνε, δεν δώσατε παράνομες άδειες δόμησης , εσείς δεν ευνοούσατε τα πλαστά χαρτιά τα οποία δικαστές στην Αυλώνα του ίδιου κυκλώματος τα νομιμοποιούσαν και το υποθηκοφυλάκειο της Αυλώνας τα κατοχύρωνε;;!

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που "οι δικοί μας" κρατούσαν σε ένταση το θέμα των 19 κτιρίων.... (αποτελούσε και για το Ράμα καλή ευκαιρία να βγει από πάνω και να ρεζιλέψει και την Αθήνα)

Ο Ράμα μετά την αναδίπλωση που έκανε τον προηγούμενο Οκτώβρη (2016) έβγαλε εκ΄νέου απόφαση κατεδάφισης προς κοινό όφελος των 19 κτιρίων στις 22 Φλεβάρη 2017. Στην απόφαση προβλέπονται και οι τιμές απαλλοτρίωσης για κάθε περίπτωση. Ο Ράμα χρησιμοποίησε ως δόλωμα, για να κάμψει την κάθε δυνατή αντίδραση των ιδιοκτητών, την άνοδο της τιμής απαλλοτρίωσης σε 470 ευρώ το τετραγωνικό και τα κατάφερε. Μάλιστα ο Ράμα δηλώνει ότι απαλλοτριώνει και τα χτίρια οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είχαν χαρτιά και τίτλους ιδιοκτησίας. (Περίεργη παραβίαση της νομοθεσίας του κράτους αυτή, αλλά που ρωτάει γι΄αυτά ο Ράμα όταν θέλει να πετύχει το σκοπό του).

Μετά από 8 μήνες οι δικοί μας θυμήθηκαν να πουν στο Ράμα ότι διαφωνούν, λέγοντας στον ίδιο και στους υπουργούς του ότι θέλουν πρώτα να καταγραφούν στο υποθηκοφυλάκειο οι περιουσίες των θιγόμενων Χιμαριωτών (γιατί εφόσον αποζημιώνονταν!!) και μετά να γίνει η απαλλοτρίωση (και πρόσθεταν για προπαγανδιστική κατανάλωση ότι μετά να συζητήσουμε το σχέδιο!!!).

Προς τα έξω όμως έλεγαν ψευδόμενοι ότι ζήτησαν δήθεν από τον Ράμα την καταγραφή όλων των περιουσιών στη Χιμάρα (όταν γνώριζαν ότι οι ίδιοι βοήθησαν στην αλλοίωσή τους και συνεπώς αυτό δεν μπορούσε να γίνει),

Την ίδια στιγμή προσπαθούσαν δημιουργήσουν την εικόνα νίκης επί του Ράμα μετά κάθε αναδίπλωση της κυβέρνησής του και στο θέμα του σχεδίου ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, δηλαδή των 19 κτιρίων.

Ο Ράμα έδειχνε ξεκάθαρα ότι μετά από κάθε αναδίπλωση ήθελε να απαξιώσει τις αντιδράσεις της Αθήνας. Η λανθασμένη εικόνα που οι δικοί μας μετέφεραν στην Αθήνα, βοηθούσε το Ράμα να έκλεινε κάθε λάθος τρύπα στα σχέδιά του.

Και τώρα ποιος ξένος παράγοντας θα πει κάτι στον Ράμα (ο Ντούλες τελευταία μεγαλοστόμησε ότι διεθνοποίησε το θέμα !!!!) γιατί γκρέμισε κάποια σπίτια για το κοινό όφελος αφού πρώτα εξέδωσε απόφαση απαλλοτρίωσης με ευνοϊκότατες τιμές!!!
Ο Ντούλες λέει ότι είναι σπίτια μόνο των Ελλήνων. Μα εκεί που αναπτύσσεται το σχέδιο (το οποίο είχε αποφασίσει και ο Μπολάνος δήμαρχος) μόνο Έλληνες κατοικούν !!!

Τελευταίο τερτίπι των δικών μας ήταν η προσφυγή στη δικαιοσύνη κάποιων κατοίκων από τους 19 οι οποίοι δε συμφωνούσαν με το ύψος απαλλοτρίωσης της κυβέρνησης. (Όλοι δεν μπορούσαν να προσφύγουν διότι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, επειδή οι δικοί μας δεν τους άφηναν να τους αποχτήσουν) Την ενέργεια αυτή οι δικοί μας την πρόβαλλαν πολιτικά και την πούλησαν ότι απόχτησαν από το διοικητικό δικαστήριο Αυλώνας ασφαλιστικά μέτρα για να μη κατεδαφιστούν τα σπίτια των Χιμαριωτών (!) Οι απατεώνες! (Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αντικείμενο της προσφυγής στο δικαστήριο δεν ήταν η απόφαση κατεδάφισης των περιουσιών τους, αλλά το ύψος απαλλοτρίωσης. Άρα καμιά σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στο ένα και το άλλο.

Αν ήθελε ο Ντούλες να σταματούσε τα σχέδια Ράμα στη Χιμάρα προσέφευγε ο ίδιος στο Συνταγματικό δικαστήριο της χώρας προς ακύρωση τόσο της απόφασης Ράμα του Φλεβάρη, όσο, τόσο το περισσότερο, του συνολικού σχεδίου πολεοδομίας του δήμου Χιμάρας παραθέτοντας ακριβώς τους εθνικούς λόγους για τους οποίους μιλήσαμε. Και τότε είναι σίγουρο ότι το θέμα θα διεθνοποιούνταν, τότε οι Χιμαραίοι διαδηλωτές θα ήταν χιλιάδες και όχι μερικές δεκάδες όπως οι οπαδοί του σήμερα. Αλλά όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά δεν μπορεί να αναλάβει κάτι τέτοιο!
Και να που φτάσαμε στη σημερινή κατεδάφιση χωρίς να έχουμε καμιά δυνατότητα αντίδρασης με τους Έλληνες Χιμαριώτες, μπραχτισμένους απ΄όλους να προσπαθούν να βγάζουν από τα σπίτια τους ότι πιο ωφέλιμο έχουν πριν αυτά κατεδαφιστούν και τα φάει η μπουλντόζα


Παναγιώτης Μπάρκας
31 Οκτωβρίου 2017

Σχόλια