Η άλλη όψη της κριτικής


11 Γενάρη 1991 ιδρύθηκε η Ομόνοια, 10 Γενάρη είχε ξεκινήσει ήδη η κριτική και μετά, από το 1992, συνεχίστηκε η κριτική στο ΚΕΑΔ, δέκα χρόνια μετά μπήκε στο κάδρο το ΜΕΓΚΑ και σε αυτό κριτική.

Δυο δεκαετίες, ακούμε για την κακή Ομόνοια, το κακό ΚΕΑΔ, το κακό ΜΕΓΚΑ.
Κακοί πολιτευτές, δήμαρχοι, έπαρχοι, βουλευτές, υπουργοί -ελληνικής καταγωγής- δεν υπάρχουν στα αλβανικά κόμματα;

Κανείς δεν αμφιβάλει για τα λάθη, τις παραλήψεις, τις αστοχίες σε επιλογές που έγιναν σε πρόσωπα και πολιτικές, ιδιαίτερα όσον αφορά στο σημείο που και οι τρεις σχηματισμοί - λιγότερο ή περισσότερο - άσκησαν εξουσία και καλώς έγινε, γίνεται και θα ασκείται κριτική.

Εδώ και τρια χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ασκεί κρατική εξουσία. Πλέον δεν έχει, ούτε έναν έπαρχο, ούτε έναν δήμαρχο, ούτε έναν βουλευτή. Παρόμοια κατάστασή είναι σε ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ.

Εδώ και τρία χρόνια, οι συσχετισμοί στην άσκηση εξουσίας, σε όλο το φάσμα της Μειονότητας έχουν αλλάξει. Ο κόσμος έκανε τις επιλογές του και -δικαίως ή αδίκως-  αφαίρεσε την άσκηση κρατικής εξουσίας από Ομόνοια-ΚΕΑΔ-ΜΕΓΚΑ και την έδωσε σε ελληνικής καταγωγής που πολιτεύτηκαν και εκλέχθηκαν με τα αλβανικά κόμματα.

Όλα αυτά τα χρόνια είχαν και έχουν -πλέον κατά αποκλειστικότητα- και το Σοσιαλιστικό και το Δημοκρατικό κόμμα και το LSI, έπαρχους, δημάρχους, βουλευτές, υφυπουργούς, υπουργούς, κρατικούς λειτουργούς σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης, ελληνικής καταγωγής..

Κριτική γι'αυτούς πότε θα ακούσουμε και πότε θα διαβάσουμε..!;

Για να μην αναφερθούμε στην -κωμική - διάσταση, όπου βλέπουμε πολιτικούς της Ομόνοιας όσο πολιτεύονται με αυτήν να λοιδορούνται και μόλις μεταπηδούν σε κάποιο από τα κυβερνητικά αλβανικά κόμματα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να θεοποιούνται.

Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο σκέψης μας ή να γίνουμε λιγάκι πιο ειλικρινείς απέναντι σε όλους και κυρίως στους εαυτούς μας και να δηλώσουμε -χωρίς περιστροφές- πως δεν επιθυμούμε ή δεν είμαστε ικανοί, να εκπροσωπήσουμε τον τόπο μας, μέσω ανεξάρτητου πολιτικού σχήματος και θέλουμε η εκπροσώπηση να γίνεται μέσω των αλβανικών κομμάτων.


Υ.Γ.  27 χρόνια συμπλήρωσε η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση της στο πολιτιστικό μέγαρο της Δερβιτσάνης. Πονάνε τα μυαλά μας να διαβάζουμε κριτική για τον τρόπο που γράφτηκαν τα προσκλητήρια.

Το καλύτερο προσκλητήριο πάντως είναι αυτό, καρφιτσωμένο στο κορμό του δέντρου, όπως φαίνεται στην φωτογραφία πιο πάνω.


Αγναντεύοντας

Σχόλια