Η Ομόνοια ως παραμάγαζο

Πολλά ειπώθηκαν και ίσως ακόμη περισσότερα ειπωθούν για την αποχώρηση του Λεωνίδα Παππά από την ηγεσία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτά που μπορεί να ακούσει κάποιος είναι η άγνοια γύρω από τα τεκταινόμενα στην Οργάνωση των Ελλήνων της Αλβανίας, την Οργάνωση που ιδρύθηκε με σκοπό την πολιτική -και όχι μόνο- εκπροσώπηση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Η παραίτηση δεν είναι η ουσία της υπόθεσης, παρόλο που πιθανότατα βολεύει όλους να σταθούν σε αυτό. Δεν είναι η ουσία της υπόθεσης, γιατί, όπως ξανά γράψαμε, η Ομόνοια βρίσκεται σε ομηρία, με αποτέλεσμα η θέση του προέδρου να μην έχει καμία πραγματική αξία.

Η Ομόνοια διοικείται από ένα διορισμένο ή εκλεγμένο μεταξύ φίλων Γενικό Συμβούλιο, το οποίο αρνείται την συμμετοχή στην Οργάνωση όλων Ελλήνων της Αλβανίας, παρά μόνο αυτών που εξυπηρετούν το σύστημα εξουσίας εντός της.
Προφανώς και όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους ή στην πλειοψηφία τουλάχιστον, γι'αυτό και έχουν χαθεί όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων, σε όλες της περιοχές της ΕΕΜ, με την Ομόνοια να βρίσκεται λίγο πριν την εξαφάνιση της.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον Λεωνίδα Παππά, θετικά και αρνητικά, ακόμη και για τον τρόπο της παραίτησης του. Ακόμη και ο τρόπος εκλογής του, δεν διέφερε από τους προηγούμενους. Εκλέχθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μέσω αντιπροσώπων κι όχι από τον κόσμο. Με μια κατ'επίφαση δημοκρατική διαδικασία που χρόνο με τον χρόνο, τα τελευταία 27 χρόνια, γίνεται μια καρικατούρα.

Θα πρέπει όμως να του αναγνωριστεί ένα πράγμα.

Πριν αποχωρήσει προσπάθησε να αλλάξει αυτήν την διαδικασία. Επιχείρησε μέσω της Καταστατικής Συνδιάσκεψης, να επιτραπεί η συμμετοχή στην Οργάνωση, όλων των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που θα το ήθελαν. Να αποκτήσει η Ομόνοια τον πραγματικό της ρόλο ως εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων κι όχι ως παραμάγαζο εξυπηρέτησης συμφερόντων.
Απ' ότι φαίνεται δεν τα κατάφερε, νίκησαν αυτοί που δεν επιθυμούν να κριθούν από τον κόσμο γιατί φοβούνται, αλλά και γιατί ο κόσμος, μοιάζει να γύρισε οριστικά την πλάτη.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα δεχθούν να συμμετάσχουν στην ίδια σαθρή διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και οργάνων τον Ιούνιο, το βέβαιο είναι πως ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει οριστική διάλυση της ιστορικής Οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας, είναι η εκλογή από την βάση.

Μία ψήφος για κάθε μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας..
Για όποιον αντέχει να κατέβει στον στίβο και δεν θα αρκεστεί σε έναν ακόμη διορισμό φίλων.


Αγναντεύοντας

Σχόλια

  1. Και ποια ειναι η βάση; Ένας Αλβανός χριστιανός μπορεί να "βαφτιστεί" βορειοηπειρώτης και να ψηφίσει; Ένας βορειοηπειρώτης κομμουνιστής ή pd-ης που αποδεδειγμένα λειτουργεί κατά της ΕΕΜ μπορεί να ψηφίσει; Ένας πολιτογραφιμενος αλβανος από την περιοχή της Β.Ηπειρου μπορεί να ψηφίσει; Αν μπορεί τι όργανο θα ειναι αυτο θα εκλεγεί- θα ναι βορειοηπειρωτικό; Αν δεν μπορεί ποιος θα είναι αυτός που το απαγορεύσει; Όπως καταλαβαίνετε κυριοι κάνετε λάθος συλλογισμό ως προς την εκλογή από την υποτιθέμενη "βάση"- ποια είναι βάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουσιαστικό περιεκτικότατο και αντικειμενικό άρθρο, Αυτά που λέει το προηγούμενο σχόλιο είναι ψευτοδιλήμματα . Βάση είναι όλα τα μέλη. Το μέλλος συμπληρώνει μία αίτηση η οποία εγκρίνεται από αντιπροσώπους της οργάνωσης. Τα κάθε μέλλος θα πληρώνει και μία συνδρομή. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών