Τον αγώνα μας τον στηρίζουμε στην πραγματική συμμαχία των Ελλήνων

Θα περίμενε κανείς αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να επικρατούσε στην ηγεσία του ΚΕΑΔ που αυτοαποκαλέστηκε «πολιτικός βραχίονας της Ομόνοιας», ψυχραιμία, λογική και διάθεση για συνεργασία ώστε από κοινού με το Κόμμα των Ελλήνων και άλλους πολιτικούς φορείς και πρόσωπα να βρίσκαμε λύσεις στέρεες, ασφαλείς και διαχρονικές για την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Αλλά δυστυχώς, ολόκληρη  η προπαγανδιστική μηχανή της ξεκίνησε ανελέητο και ανήθικο προπηλακισμό κατά του μοναδικού Κόμματος των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» και ειδικά κατά του προσώπου μου. Στην εκστρατεία αυτή με θλίψη διαπιστώνουμε να συμμετέχουν και να κινούν τα νήματα πρώην διπλωμάτες που δήθεν κόπτονται για τα εθνικά μας, αλλά που ουσιαστικά επιδιώκουν την ψήφο των Βορειοηπειρωτών για το Ευρωκοινοβούλιο.

Διευκρινίζουμε ότι το Κόμμα των Ελλήνων σε όλη τη σύντομη πολιτική πορεία του ουδέποτε  παρέκλινε των εθνικών συμφερόντων των γηγενών Ελλήνων στην Αλβανία και κατά τη δραστηριότητά του κατέβαλλε τεράστιες προσπάθειες  να επαναφέρει τη δημοκρατία και τον πραγματικό αγώνα με στόχους και όραμα στην Ομόνοια, αλλά μοιραία την αγαπητή μας αυτή οργάνωση εδώ και πολλά χρόνια στη σειρά την έχει εγκλωβίσει και καταστατικά και στην πράξη η ηγεσία του ΚΕΑΔ. Σαν αποτέλεσμα το εκλογικό σώμα να δυσφορεί και να απομακρύνεται απ’ αυτήν και να ενισχύει μαζικά κυρίως αλβανικά κόμματα. Το Κόμμα των Ελλήνων δεν είναι του «πολιτικού περιθωρίου» και «αμελητέου βάρους», αλλά πλέον κόμμα που εδραιώνεται καθημερινά γιατί απέδειξε ότι δίνει μάχες και κερδίζει τις εκλογές χωρίς κανένα δεκανίκι, προβάλλει με σαφήνεια και με τεκμήρια τα περιουσιακά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά ζητήματα όποτε και όπου του δίνεται η ευκαιρία, πορεύεται προσγειωμένο στους συγκεκριμένους στόχους  και επιδιώξεις που έθεσε στο πρόγραμμά του και δεν καπηλεύεται την ιδέα της πατρίδας ή των πόνο των ανθρώπων για να πετύχει τους πολιτικούς του στόχους.

Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό από όλους ότι το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» είναι ένα κεκτημένο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Και τέτοιου είδους κεκτημένα σπανίζουν στην ιστορία μας. Είναι η ίδια η ταυτότητά μας, η εθνικότητά μας. Και αυτά δεν εκποιούνται και ούτε ξεπουλιούνται.

Όσο για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας και των Βαλκανίων που νοιάζεται το ΚΕΑΔ, εμείς αδυνατούμε να ανταποκριθούμε γιατί αφθονούν τα δικά μας προβλήματα και σ’ αυτά πρέπει να εστιαστούμε. Απογυμνώθηκαν περιουσιακά τα χωριά μας σε όλο τον αμιγή χώρο και ακόμη δεν συγκεντρώσαμε και δεν αποστείλαμε στους αρμόδιους φορείς της Ευρώπης τους φακέλους των παραβιάσεων, απεθνικοποιείται η παιδεία μας με τους περιβόητους «εφαρμοστικούς νόμους» κι εμείς δεν πήραμε ακόμη χαμπάρι, απειλείται η ασφάλεια και η ζωή των ανθρώπων μας κι εμείς ακόμα τυρβάζουμε πελάγη ευτυχίας, κλπ.

Για μας, αυτά τα προβλήματα υπερέχουν και γι’ αυτά θα αγωνιζόμαστε. Και τον αγώνα μας δεν  τον στηρίζουμε στη συμμαχία κομμάτων, αλλά στην πραγματική ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που δεν έχει χρώμα άλλο εκτός από το γαλανόλευκο!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΟΣ
Πρόεδρος

Σχόλια