Γνωρίστε τους υποψηφίους του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική»: Παύλος Κούρτης

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  Παύλο Κούρτη

Γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα παιδικά και μαθητικά του χρόνια στον Άγιο Ανδρέα Θεολόγου του νομού Αγίων Σαράντα.
Τα πρώτα του ελληνικά γράμματα τα έμαθε στο δημοτικό σχολείο της γενέτειράς του. Συνέχισε τις σπουδές του στον οικονομικό τομέα στη στρατιωτική σχολή Τιράνων. Το τελευταίο έτος των σπουδών του διώκεται και αποβάλλεται από τη σχολή λόγω των εθνικών του πεποιθήσεων. Το φθινόπωρο του 1990 απέδρασε και ήρθε στην Ελλάδα.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Α-ΤΕΙ Αθήνας στον κλάδο των πολιτικών έργων υποδομής από όπου έλαβε το πτυχίο του. Για χρόνια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των κατασκευών και του εμπορίου δομικών υλικών, έχοντας ιδρύσει και διοικήσει σειρά επιτυχημένων εταιρειών.
Έντονη ήταν και η ενασχόλησή του με τα κοινά του τόπου μας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Αδελφότητας Αγίου Ανδρέα Θεολόγου, ιδρυτικό μέλος και συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους Βορειοηπειρώτες και μέλος του ΔΣ του Φόρουμ Βορειοηπειρωτών Ελλάδος. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χάονες».
Υπήρξε ιδιοκτήτης και εκδότης της ιστορικής ομογενειακής εφημερίδας «Λαϊκό Βήμα» και στη συνέχεια εκδότης και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Ελεύθερη Φωνή».
Στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού.

Σχόλια