Δείτε την νέα ημερομηνία εκλογών που όρισε ο πρόεδρος Μέτα

Πρόεδρος της Αλβανίας, ο Ίλιρ Μέτα πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε πως με νέο προεδρικό διάταγμα ορίζει την 13η Οκτωβρίου ως τη νέα ημερομηνία για τις τοπικές εκλογές.

Νωρίτερα ο Μέτα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, τον αντιπρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη, τον Πέτριτ Βασίλι, καθώς και με ηγέτες μικρών πολιτικών κομμάτων και διεθνών διπλωματών.

Αυτές οι συναντήσεις γίνονται τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στις 30 Ιουνίου, οι οποίες έχουν ακυρωθεί από τον ίδιο με το προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε στις 10 Ιουνίου.

Ράμα: Η 30η Ιουνίου είναι η μόνη ημερομηνία για τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε αμέσως μετά την απόφαση του προέδρου να εκδώσει διάταγμα για τη νέα ημερομηνία των εκλογών.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Ράμα λέει ότι "η μόνη ημέρα των εκλογών είναι η 30η Ιουνίου".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση Μέτα είναι ένας δεύτερος παραλογισμός, που τον περίμενε και ότι η απόφαση του Μέτα να αναβάλει τις τοπικές εκλογές είναι άκυρη.

Σχόλια