Μπακογιάννη: Να μην εγκαταλειφθεί η συμφωνία της κυβέρνησης Καραμανλή με την Αλβανία

Αναφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία έκανε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη,  κατά την εισήγηση της στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, τα μέλη της οποίας ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε πως οι σχέσεις με την Αλβανία τα τελευταία χρόνια είναι επιδεινούμενες, επέμεινε όμως ότι πρέπει να παραμείνει σε ισχύ η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την Αλβανία επί Καραμανλή. Να θυμίσουμε πως πρωθυπουργός της Αλβανίας στην υπογραφή εκείνης της συμφωνίας ήταν ο Σαλί Μπερίσα, με Υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζιμ Μπάσα, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

"Η συμφωνία της κυβέρνησης Καραμανλή με την Αλβανία δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, όπως είχε συμβεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά να διατηρηθεί ως βάση. Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα, τώρα που υπάρχουν αιτήματα, τώρα που μας χρειάζονται, οι καθαρές κουβέντες θα φέρουν καθαρές λύσεις", ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη.

Σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Μπακογιάννη είπε πως «θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη συμφωνία », ενώ, χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την ρητορική του Ερντογάν και παραδέχθηκε ότι το περιβάλλον με την Τουρκία είναι προβληματικό.
"Η πράξη Τσαβούσογλου στην Αμμόχωστο θα κριθεί αυστηρά και από τους συνομιλητές της Τουρκίας στην Νέα Υόρκη, και προπαντός για τον συμβολισμό που είχε", είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Σχόλια