Ράμα για την δολοφονία Κατσίφα: «Ήταν επικίνδυνος»

Στη συνέντευξή του στο euronews, ο Αλβανός πρωθυπουργός, ρωτήθηκε για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ένα χρόνο πριν.

Ο Έντι Ράμα επέμεινε στην δήλωσή του μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όταν είχε κάνει λόγο για «εξτρεμιστική τρέλα», λέγοντας χαρακτηριστικά:
Πίστευα και πιστεύω πως κάποιος που τρέχει μέσα στον κόσμο κρατώντας όπλο και απειλώντας τις ζωές ανθρώπων, είναι επικίνδυνος.

Σχετικά με το αν ο θάνατος του Κατσίφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρκή διαμάχη μεταξύ της ελληνικής και αλβανικής κοινότητας, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εμφανίστηκε αρνητικός.
«Δεν νομίζω. Αντιθέτως, πιστεύω πως η ιστορία των δύο κοινοτήτων δείχνει ότι αν δεν επεμβαίνει η πολιτική ή διάφορες πολιτικές ατζέντες, είναι σαν ένα. Επομένως δεν υπάρχει διχασμός ή μίσος στις καρδιές των κοινοτήτων όπου Αλβανοί και Έλληνες ζουν μαζί εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς η πολιτική θα έπρεπε να χειριστεί το γεγονός ότι είμαστε γείτονες και τρόπον τινά «καταραμένοι» να ζούμε μαζί και να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Επομένως δεν νομίζω. Εάν η πολιτική δεν χώνει την μύτη της σε εγχώρια συμφέροντα και δεν επιχειρεί να κερδίσει υποστήριξη τρέφοντας το μίσος, τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί», δήλωσε ο Έντι Ράμα

Σχόλια