Από τον καινούριο υποσταθμό Αργυροκάστρου θα γίνεται η ηλεκτροδότηση του Δήμου Δρόπολης

Κατά την επίσκεψη του Αλβανού Υπουργού Εσωτερικών, Σαντερ Λεσιαγ, τον περασμένο Οκτώβριο στα Σωφράτικα, ο Δήμαρχος Δροπολης, Δημήτρης Τόλης, μεταξύ των άλλων ,είχε θέσει το πρόβλημα με τις συνεχείς διακοπές της ηλεκτροδότησης στα χωριά της Δρόπολης και Πωγωνίου.
Είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τους κατοίκους του Δήμου.

Φαίνεται πως η παρέμβαση αυτή έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα ο ηλεκτρικός υποσταθμός της Γράψης, μέσω του οποίου γίνεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στατα χωριά της Δρόπολης και Πωγωνίου, συνδέθηκε με τον καινούργιο ηλεκτρικό υποσταθμό Αργυροκάστρου.
Ο συγκεκριμένος υποσταθμός κατασκευάστηκε πριν λίγα χρόνια στην περιοχή του Γκερχοτ και , αναμφίβολα είναι πολύ πιο εξελιγμένης τεχνολογίας σε σχέση με τον παλιό Υποσταθμό από τον οποίο τροφοδοτούνταν τα χωριά του Δήμου Δρόπολης.

Σύμφωνα με το Δημαρχείο Δρόπολης αυτή η αλλαγή αναμένεται να βελτιώσει αισθητά την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα χωριά του Δήμου, μειώνοντας τις περιπτώσεις διακοπής του ρεύματος και βελτιώνοντας την τάση του.

Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει βελτίωση σε ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μειονοτικός Δήμος Δρόπολης. 

Σχόλια