Γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Τσαούσι του Δήμου Φοινικαίων [βίντεο]

Της Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και οι Τσαουσιώτες γιόρτασαν στην εκκλησία του χωριού τους, Άγιος Βασίλειος, όχι όπως τις άλλες χρονιές με κατάμεστο το ναό. Αυτό λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊου.
Το κενό αυτό συμπλήρωσε η ανθρώπινη κοινωνική πράξη του συγχωριανού τους, Ζήσου Αναγνώστη, που επί της ευκαιρίας έστειλε δωρεά σε εξήντα άπορες οικογένειες του χωριού του σημαντική ποσότητα τροφίμων και την ευχή του να ξεπεραστεί γρήγορα αυτή η υγειονομική κρίση που κλόνισε όλη την ανθρωπότητα.

Παρόντες στη γιορτή ήταν ο Δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσος, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Νάσος και ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Γκούντης.

Στην ομιλία του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νάσος ανακοίνωσε στους συγχωριανούς του τη δωρεά αυτή τονίζοντας ότι παραδοσιακά γιορτάζανε αυτή τη μέρα στη μνήμη της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου, ενώ ο δήμαρχος κύριος Κίτσος, συνεχάρη τον δωρητή Ζήσο Αναγνώστη και επισήμανε ότι τέτοιες πράξεις δίνουν δύναμη να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες έχουν προκληθεί από την εξάπλωση της επιδημίας σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια