Μετά την εισήγηση της ΑΣΑ φθάνουν τα πρώτα κιβώτια υγειονομικού υλικού στη Βόρεια Ήπειρο

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας η Περιφέρεια Αττικής μέσω της ΑΣΑ στέλνει υλικά για τον κορωνοϊο στους Δήμους Φοινικαίων και Δρόπολης.
Είχαν προηγηθεί οι δυο επιστολές των Δημάρχων Φοινικαίων και Δρόπολης, Χρήστου Κίτσιου και Δημήτρη Τόλη, προς την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και η επιστολή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική και εκπρόσωπου των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, Ανδρέα Κούρτη.
Το αίτημα του κυρίου Κούρτη, έγινε αποδεκτό κι έτσι εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, η αποστολή υγειονομικού υλικού στους δυο μειονοτικούς Δήμους και πιο συγκεκριμένα:

  • στο Δήμο Δρόπολης: 200 αντισηπτικά, 3000 μάσκες και 2000 γάντια
  • στο Δήμο Φοινικαίων: 200 αντισηπτικά, 3000 μάσκες και 2000 γάντια
Τα υλικά παρελήφθησαν σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και θα διανεμηθούν με μέριμνα του κυρίου Κούρτη στους Δήμους Δρόπολης και Φοινικαίων.
Όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας η κίνηση αυτή πέραν του ότι συμβάλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊου στον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, έχει και έναν δεύτερο ρόλο, εξίσου σημαντικό. Η δημιουργία -άτυπα- μιας ένατης Περιφερειακής Ενότητας, μέσω της συμμετοχής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική και του Ανδρέα Κούρτη, ως εκπροσώπου των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττική, στην οποία εντάσσονται οι δυο μειονοτικοί Δήμοι, Φοινικαίων και Δρόπολης. Οι άνθρωποι μας, που ζουν στις πατρογονικές εστίες, σε συνθήκες αποκλεισμού λόγω κορωνοϊου, νιώθουν πως η ελληνική πολιτεία δεν τους ξεχνά. 

Σχόλια