Στήριξη της ΕΣΗΕA στον Παναγιώτη Μπάρκα

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) εκφράζει τη στήριξή του στον καθηγητή, πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και δημοσιογράφο, ανταποκριτή της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Παναγιώτη Μπάρκα. Ταυτόχρονα στηλιτεύει την στοχοποίηση του από αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και ιστοσελίδες.
Αφορμή των τελευταίων επιθέσεων ήταν το άρθρο του κυρίου Μπάρκα (Μια ακόμη ανθελληνική εκπομπή σε αλβανικό κανάλι), που στηλίτευε την εκπομπή του Μαρίν Μέμα στο Top Channel. Να θυμίσουμε πως σε αυτήν την εκπομπή ο -γνωστός για τον ανθελληνισμό του και persona non grata για την Ελλάδα - Μαρίν Μέμα στρεφόταν κατά του Ελληνικού Προξενείο στο Αργυρόκαστρο, του Γενικού Προξένου Λάμπρου Κακίση και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τη στοχοποίηση του συναδέλφου Παναγιώτη Μπάρκα και διαμαρτύρεται για τις απειλές τις οποίες δέχεται από εθνικιστικές ιστοσελίδες της Αλβανίας.

Ο συνάδελφος, ο οποίος κατάγεται από το Αργυρόκαστρο, ζει μόνιμα στην περιοχή και εργάζεται ως ανταποκριτής της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ΕΣΗΕΑ, σταθερά προσηλωμένη στην ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών όπως ορίζονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις, στηρίζει τον συνάδελφο και ανθίσταται σε κάθε απειλή, από όπου και εάν προέρχεται.

Σχόλια