Μια ακόμη ανθελληνική εκπομπή σε αλβανικό κανάλι

..και η ανάγκη να ακούσουμε της καμπάνες που χτυπούν για μας πένθιμα εθνικά! 

Το προηγούμενο Σάββατο προβλήθηκε στο Top-channel μια ακόμα εκπομπή ανθελληνική εκπομπή στημένη στη σκευωρία και την απάτη του γνωστού Αλβανού εθνικιστή δημοσιογράφου Μ. Μέμα, εντεταλμένου σε ανθελληνικά συμφέροντα τρίτων. Επίκεντρο αυτή τη φορά ήταν το Ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο, η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και η συμπεριφορά απλών Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Το νέο στην προκειμένη εκπομπή είναι ότι, από την μία πάει πολύ μακριά, ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, έλλειψης δεοντολογίας και επαγγελματισμού, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, κάθε όριο προπαγάνδας στην υπηρεσία ενός και μόνο στόχου, της καλλιέργειας ανθελληνικού μίσους.
Από την άλλη αποκαλύπτει τη σαθρότητα και τη σήψη της πολιτικής ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, η οποία, όπως στο ποίημα του Καβάφη για τους Βάρβαρους, βλέπει την επικράτησή της στην αξιοποίησή της από τους βάρβαρους τύπου Μέμα για να δικαιολογεί την ύπαρξή της!!Επίσης, δείχνει ότι έχει σωριαστεί σε τέτοιο σημείο, που δεν μπορεί καν να αντιδράσει. Δεν μπορεί καν να προσανατολιστεί πολιτικά, εθνικά, κοινοτικά! Τόσο που για την κατάντια αυτή η ελληνική γλώσσα νιώθει δύσκολα να τη χαρακτηρίσει!
Από την άλλη, δείχνει ότι η κοινότητά μας βάζει πάνω από τον Ελληνισμό τα μικροσυμφέροντα επιβίωσης, υπό την αρχή «με λένε Ρίζο, όπως θέλω το γυρίζω», έτοιμη, όπως η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για κάθε συμβιβασμό, όσο βρώμικος και αντεθνικός κι αν είναι, αρκεί να εξυπηρετεί το τομάρι μας. !!!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ
Είναι γνωστό ότι το Γενικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο, (όπως και στα Τίρανα, ή και στην Κορυτσά) χορηγεί εθνικές βίζες, ως προϋπόθεση απόχτησης της ελληνικής ιθαγένειας, σε άτομα ελληνικής καταγωγής και ελληνικής συνείδησης. (Πιθανόν να είναι εύκολο το θέμα στο πρώτο σκέλος, αλλά τυγχάνει συχνά πολύ δύσκολο στο δεύτερο) Μια τέτοια περίπτωση αποτέλεσε και του Οδισέ Γκρεμού από τη Σωπική της Λιβαδειάς, ο οποίος έχει, από τη μάνα, ελληνική καταγωγή. Για την ελληνική συνείδησή του όμως τα πράγματα ήταν δύσκολα και χρειάστηκε απ΄ ό, τι φαίνεται, μαζί με την προσποίηση του Γκρεμού και η συνηγορία ή η εγγύηση «ακραιφνών» Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στο Γενικό Προξενείο. Ο ίδιος ο Γκρεμός, ο Οντισέ, εκλίπαρε τον Γενικό Πρόξενο να του αναγνωρίσει «την ελληνικότητα» της ψυχής του (!!). Στις συνθήκες αυτές το Γενικό Προξενείο αποφάσισε να του χορηγήσει ελληνική εθνική βίζα. Πρόκειται σε χρόνο, για τον Δεκέμβρη του 2019!
Τι έγινε όμως;! Την επόμενη ακριβώς, ο Γκρεμός εμφανίζεται στην εκπομπή του Μέμα για τον «διαχρονικό αλβανισμό» (!!!) στην καρδιά του Ελληνισμού στο δήμο Φοινικαίων και δηλώνει εντελώς εθελοντικά, περήφανα και ελεύθερα «την αρχαία» αλβανική του συνείδηση (!!)
Ασφαλώς, η ελληνική εθνική θεώρηση του Γκρεμού ακυρώθηκε από μόνη της. Και ευτυχώς που η ελεύθερη τοποθέτηση του Γκρεμού για την αλβανικότητά του εντοπίστηκε έγκαιρα, διότι σε περίπτωση που θα είχε στο αλβανικό του διαβατήριο μια ελληνική εθνική βίζα, τότε δικαίως ο Μέμα θα κατηγορούσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας ότι ακολουθεί πολιτική εξελληνισμού των Αλβανών, τύπου Γκρεμού. (!!!)
Όμως ο Μέμα και μια σειρά άλλοι Αλβανοί, (πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Α Τσίπα, ακαδημαϊκοί, Ι. Κοτσολάρι, η Διευθύντρια της αλβανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ε. Σκένταϊ) την κυρίαρχη αυτή αρμοδιότητα της ελληνικής διπλωματικής αρχής να καταργήσει την ελληνική εθνική βίζα ως βασική προϋπόθεση απόχτησης ελληνικής ιθαγένειας, από τον Αλβανό Γκρεμό, τη θεωρεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δλδ, αυτοί οι εμπειρογνώμονες του Αλβανισμού, ενώ η ελληνική διπλωματική αρχή εμπόδισε «την ελληνοποίηση» ενός Αλβανού, απαιτούν την απόχτηση από τον Αλβανό τους Γκρεμό την ελληνική εθνική βίζα, μη λαμβάνοντας οι ίδιοι υπόψη την ελεύθερη έκφραση του αυτοπροσδιορισμού του ότι είναι Αλβανός (!!). (Σε μια τέτοια περίπτωση οι Αλβανοί λένε «Δώσε μου ό, τι δε μου χρωστάς!») Και με επιχείρημα αυτή τη σκευωρία, κρίνουν τη σωστή και για τους ισχυρισμούς τους πράξη του Γενικού Προξενείου ότι αποτελεί «παραβίαση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας έκφρασης, μέσο πίεσης για άρνηση της αλβανικής εθνικότητας κλπ. Κατατάσσουν με την μεγαλύτερη ευκολία και με απύθμενο θράσος και δειλία το Γενικό Προξενείο και την ΟΜΟΝΟΙΑ «σε εκφραστές των ελληνικών ακραίων εθνικιστικών κύκλων στην εξυπηρέτηση των ελληνικών εθνικιστικών και σοβινιστικών σχεδίων για τον εξελληνισμό του Νότου της Αλβανίας»!!
Ασφαλώς, «ο δημοσιογράφος» νιώθει σίγουρος ότι απ΄αυτή την ωμή παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας περί λειτουργίας και κυριαρχίας των διπλωματικών αρχών δε θα του μπει αγκάθι. Μάλιστα, με τη λογική αυτή, και βαραίνοντας την ενοχή του στην παραβίαση των διεθνών κανονισμών όσον αφορά το απαράβατο της διπλωματικής στέγης, εξόπλισε τον Γκρεμό του με κρυφή κάμερα για να «αποκτήσει» τα «ενοχοποιητικά» στοιχεία «σε βάρος» της ελληνική διπλωματικής αρχής. (!!!) Εντυπωσιάζει εδώ το γεγονός ότι ο Γκρεμός και ο Μέμα, ή αντίστροφα, γνώριζαν προκαταρκτικά ότι το Γενικό Προξενείο κάλεσε το Γκρεμό στην έδρα τουγια να του ανακοινώσει την ακύρωση της ελληνικής εθνικής βίζας, λόγω του αλβανικού αυτοπροσδιορισμού του κατά ελεύθερη βούληση σε δημόσιο χώρο (!!)
Πώς έγινε αυτό;!
Επίσης, ο Γκρεμός μπήκε στο Ελληνικό Προξενείο με την κρυφή κάμερα στις 14 Γενάρη 2020. Την ίδια περίοδο, έκανε και τις υπόλοιπες κρυφές μαγνητοσκοπήσεις με τα «στελέχη» της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. (τυχαίο;!!) Η εκπομπή μεταδόθηκε όμως 4 μήνες αργότερα, στις 09.05.2020 !! Γιατί;!
Κατά περίεργο τρόπο η περίοδος προβολής της εκπομπής στο Top-channel συμπίπτει με την έντονη δραστηριότητα του Γενικού Προξένου για να συμπαρασταθεί στους ομογενείς Βορειοηπειρώτες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού, αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν την εθνική υπόθεση των ομογενών, αντικαθιστώντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τις υποχρεώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και άλλων πολιτικών και διοικητικών φορέων στην Ε.Ε.Μ. Το γεγονός φαίνεται ότι ενόχλησε κύκλους με εξουσία στο χώρο της Ε.Ε. Μειονότητας (φαινομενικά επειδή τους αφαιρούσε το κύρος!!!) και είχαν αρχίσει έναν ύπουλο και βρώμικο πόλεμο εναντίον του. Την ίδια στιγμή, διαφορετικές πηγές που δε θέλουν να γνωστοποιηθούν, αναφέρουν ότι ίδιοι κύκλοι έχουν και μάτι που βλέπει εντός του Προξενείου αλλά και σχέσεις με συγκοινωνούντες κύκλους με τον Μέμα !!!!
Αν ξεκινήσουμε επίσης, από την οικονομική άνεση, τις δομές υποστήριξης του Μέμα, την ταύτιση των ανθελληνικών απόψεων με γεωστρατηγικούς στόχους γνωστών τρίτων δυνάμεων που αναπτύσσουν έντονη δράση στην περιοχή, μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτή η εντελώς αστοιχείωτη, παράνομη και καταδικαστέα στοχοποίηση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο στο σίριαλ των ανθελληνικών εκπομπών Μέμα, δεν αποτελεί ούτε απλή σύμπτωση, ούτε απλή σκοπιμότητα… Καλά εκείνοι, αλλά «οι δικοί μας» που πάνε και πώς τολμάνε ;;!!
Ωστόσο, ο Μέμα για να γίνει πειστικός στα ανιστόρητά του, αυτή τη φορά δεν ασχολήθηκε με την αρχή του Δήμου Φοινικαίων, αλλά με την ΟΜΟΝΟΙΑ.
Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα την ανάμειξή της! Θέλησε ο Μέμα να της εξασφαλίσει λαβή για να συνεχίσει να υπάρχει;! Ή θέλησε, μέσω της γελιοποίησής της, να δείξει το πόσο χαμηλά έχει ξεπέσει ο Ελληνισμός στα πατρώα του εδάφη;!
Γεγονός είναι ότι η κρυφή κάμερα του Γκρεμού από την Σωπική της Λειβαδιάς, αποδεικνύει ότι στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υπάρχουν οι χειρότεροι δυνατοί Έλληνες. Αμόρφωτοι, που γνωρίζουν καλά το αλισβερίσι και για να δείξουν ότι έχουν κύρος, αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτοί επηρεάζουν τις αποφάσεις του Γενικού Προξενείου!
Το πρόβλημα είναι, ότι είναι τόσο διαλυμένοι, τόσο πτώμα, τόσο ενοχοποιημένοι, που την επόμενη δεν έχουν ούτε το κουράγιο, ούτε την ευθύνη, ούτε τη δυνατότητα, ούτε τη γνώση να αντιδράσουν επίσημα. Μια στάση που, εφόσον δεν υπάρχει αντίθετη άποψη, δικαιώνει το Μέμα. Ή αντιδρούν σε κάτι μπακαλόρτα, με μπακάλικο τρόπο και μόνο στην ελληνική, και όχι στην αλβανική, ενώ είναι γνωστό ότι εκείνο που επιχειρείται είναι η παραπλάνηση της αλβανικής κοινής γνώμης και η εμψύχωση του αλβανικού ανθελληνισμού. Δεν μπορούν να αντιδράσουν και κατά των «στελεχών» της, που τολμούν να διασύρουν έστω και την μνήμη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ως εθνικό φορέα!
Μια ευκαιρία λοιπόν να ακούσουμε και εμείς την καμπάνα που χτυπάει για μας πένθιμα εθνικά. Να την ακούσουν εξίσου και όσοι στηρίζουν «την ηγεσία» αυτή (αν θέλουν να απαλλαγούν έστω και λίγο από την κατηγορία για εθνική προδοσία) και η ίδια η Αθήνα (η οποία λοιπόν, πρέπει να δει το θέμα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ως αποκλειστικό δικό της εθνικό θέμα και όχι της ανύπαρκτης ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ)!

Παναγιώτης Μπάρκας
12 Μαΐου 2020
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Σχόλια