Τελικά ανοίγει η Κακαβιά

Παλινωδίες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη σχετικά με το άνοιγμα της Κακαβιάς.
Ενώ ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν την Τετάρτη 1η Ιουλίου, πριν από τρεις ημέρες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τα Γιάννενα, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ανοίγματος των συνόρων με την Αλβανία, όπου η έξαρση του κορωνοϊού είναι ανησυχητική.
Σήμερα, κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό ότι η Κακαβιά περιλαμβάνεται στις πύλες της χώρας που τελικά θα ανοίξουν μεθαύριο, την 1η Ιουλίου.
Ο κ. Πέτσας είπε συγκεκριμένα ότι «από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Ιουλίου, κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα, καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού. Θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Ταυτόχρονα ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων».

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα
Μέχρι σήμερα, μόνο οι Αλβανοί πολίτες επιτρέπεται να διέρχονται τα σύνορα προς την Αλβανία για τουριστικούς λόγους (έως 90 ημέρες).
Από την Αλβανία στην Ελλάδα επιτρέπεται η διέλευση όσων έχουν Ελληνική Ιθαγένεια, όσοι είναι ομογενείς και οι Αλβανοί πολίτες με άδεια παραμονής στην Ελλάδα. καθώς και οι εποχικοί εργάτες γης.

Καχριμάνης: Αυξημένοι έλεγχοι
Ο Περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι στους 3 συνοριακούς σταθμούς της Ηπείρου θα τοποθετηθούν συστήματα θερμικού ελέγχου και επιπλέον, στο σταθμό Κακαβιάς που είναι η βασική διασυνοριακή πύλη με την Αλβανία θα εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα διενεργεί ενδελεχείς υγειονομικούς ελέγχους στους διερχόμενους.


Σχόλια