Ως βάρβαροι πειρατές κουρσέψαμε τον τόπο μας: Η απειλή της Δρόβιανης

Υπεύθυνοι για τον αφελληνισμό του τόπου μας … οι δικοί μας εκπρόσωποι;!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
Σε κάποια ανάρτηση θα αναφερθώ συγκεκριμένα στις αντιδράσεις, επιθέσεις, δυσφημίσεις στο πρόσωπό μου και στους φορείς αυτών. Σήμερα θέλω να πω μόνο ότι είμαι ενσυνείδητος ότι με τις αναρτήσεις και αναλύσεις μου δε θα ευαισθητοποιήσω αυτούς τους φορείς, ούτε και την κοινότητά μας! Εντούτοις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα όσα γράφω δεν φιλοδοξώ κάτι προσωπικά. Ούτε περιμένω να με δικαιώσει κάποιος! Ή, να μου ζητήσει κανείς τη γνώμη και την άποψη!
Δικαιούμαι, όμως να πω ότι, προσωπικά δε θα αποδεχτώ την πρόκληση αυτή. Ότι για να σου αναγνωρίσουν αξίες θα πρέπει να πέσεις στο επίπεδο της κατάντιας που βιώνει ο τόπος μας, να είσαι μέρος της εθνικής κατήφειας, μειοδοσίας, ενοχής και των διαπλεκόμενων! Ανεξαρτήτως που σήμερα αυτή η πραγματικότητα αποτελεί πλειοψηφία και δύναμη ισοπέδωσης, εξουδετέρωσης και καταστροφής των κοινών και εθνικών αξιών στο όνομα ιδιοτελών συμφερόντων (για τα άτομα με εξουσία) που καταλήγει σε τρόπο επιβίωσης στους απλώς « Έλληνες»!
Βασικό μου κίνητρο είναι να καταγραφτεί η ιστορία του τόπου μας. Θα πρέπει να βοηθήσουμε για την ιστορία του μέλλοντος ώστε να βρεθεί τουλάχιστον η αλήθεια για το πώς ως βάρβαροι πειρατές κουρσέψαμε τον τόπο μας!
Ξεκίνησα για την ανάρτηση αυτή, από μια προφορική αναφορά που έγινε πρόσφατα στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας, ότι την ελληνικότητα του δήμου Φοινικαίων δεν απειλούν μόνο οι γνωστές περιπτώσεις υφαρπαγών 180 χιλιάδων στρεμμάτων βοσκότοπων και δασών, από δήθεν Αλβανούς πρώην ιδιοκτήτες! (Το θέμα αυτό πλέον υπερ καταναλώθηκε όσον αφορά την αξιοποίησή του για προβολή κούφιου εθνικού πατριωτισμού από τις αρχές μας, ή ως επιχείρημα απόδειξης παραβίασης εθνικών δικαιωμάτων, αλλά που ποτέ δεν έγινε τίποτε για την επίλυσή του. Και τώρα οδεύει προς παγίωση! Και δεν πρόκειται μόνο για το Δήμο Φοινικαίων…!!!)
Η αναφορά αυτή αποκαλύπτει λοιπόν ότι η ελληνικότητα του Δήμου Φοινικαίων, (όπως κάθε άλλης ελληνικής οντότητας), απειλείται από τη δήμευση από το κράτος 30 άλλων χιλιάδων στρεμμάτων δασών και βοσκότοπων για να δοθούν ως αποζημίωση σε Αλβανούς δήθεν πρώην ιδιοκτήτες !!!! Επίσης από τα όρια του Δήμου και για λογαριασμό άλλου δήμου αφαιρέθηκαν αυθαιρέτως άλλα 1800 στρέμματα !!!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ.
Έχει όμως και μερικές ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις!
Η κυβερνητική απόφαση για τη συγκεκριμένη κρατική δήμευση φέρει ημερομηνία το 2008. Από τότε πέρασαν 12 χρόνια τουλάχιστον. Γιατί δεν υπήρξε πολιτική αντίδραση;;;!!! Τι έκαναν τα καλά παιδιά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ ή και στα άλλα αλβανικά κόμματα που μας διοικούσαν, διοικούν και εκπροσωπούν;!! Ποιος τους έδωσε εντολή να κλείσουν το στόμα;!!! Σήμερα, αυτοί είναι τιμημένοι «στην κοινότητά μας», έχουν βίλες με πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα, πολλά χρήματα στις τράπεζες της Ελλάδας και άλλες περιουσίες. Την ίδια στιγμή επί 30 χρόνια τα νέα αφεντικά στον Ελληνισμό του Δήμου Φοινικαίων δεν συνέβαλαν διόλου ώστε οι Έλληνες να πάρουν τους τίτλους ιδιοκτησίας επί της αγροτικής γης, με αποτέλεσμα σήμερα μόλις το 15 % να διαθέτει τίτλους. Απεναντίας, συνέβαλαν ώστε χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης, με την εγγύησή τους και την συμβολή τους να ενοικιαστούν, έτσι χωρίς τίτλους και για 90 χρόνια σε Αλβανούς ιδιοκτήτες (Δλδ, παραδώσαμε όχι απλώς τη γη, αλλά την πατρίδα μας, για τρεις καφέδες στο Κολωνάκι, όπως έγραψα και αλλού!)

ΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;!.
Ο χάρτης των δημεύσεων της κυβερνητικής απόφασης του 2008 σβήνει εντελώς το ιστορικό και φημισμένο για την προσφορά του στα γράμματα και τον Ελληνισμό, χωριό της Δρόβιανης ! Την ίδια στιγμή το χωριό αυτό όπως και άλλα ιστορικά χωριά μας εγκαταλείπονται διότι δεν καταβάλλεται καμιά προσπάθεια για να ζωντανέψουν. Συμβαίνει όπως στις περιπτώσεις που αφήνουμε να υποβαθμιστεί ένα αντικείμενο –στόχος, να υποτιμηθεί για να εξαγοραστεί σε τιμή ξεφτίλα!

ΈΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Η Δρόβιανη βρίσκεται μόλις 5 χμ μακριά από το δημόσιο δρόμο και συνέχεια της κοιλάδας της Μπίστρισσας, με αγνάντι το Μπραϊλάτι και το Κώσταρι.
Η ελληνική μειονοτική περιοχή του Κώσταρι, είναι η ακριτική περιοχή που συνδέει τη «γεωγραφία» της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με την περιοχή του Δελβίνου, το αστικό κέντρο απ΄όπου ο Ελληνισμός έχει υποχωρήσει από χρόνια μετά από παρόμοια μεθοδευμένη εγκατάλειψη. Στο Κώσταρι δίνεται, λέγεται, μια μάχη για να σταματήσει η υφαρπαγή μερικών δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων γης. Αλλά, προκύπτει ότι από τις απανωτές δεκάδες δίκες που γίνονται δεν κερδίσαμε τίποτε ουσιαστικό…!! Δεν προσφύγαμε στον εισαγγελέα για κανένα δικαστή παραβάτη, ούτε διαμαρτυρηθήκαμε στο διεθνή παράγοντα που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση της μεταρρύθμιση στη αλβανική δικαιοσύνη που κάνει τους λειτουργούς της να τρέμουν… ούτε καταφέραμε να προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παραβίαση ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων. Αν προσέξουμε όμως καλά, πίσω από τις ενέργειες αυτές υπάρχουν και δικοί μας, βαρβάτα στελέχη των φορέων εκπροσώπησης της Ε.Ε.Μειονότητας!
Αλλά ας πάμε πιο κάτω. Η περιοχή του Κώσταρι φθάνει μέχρι την κοίτη της Μπίστρισσας, όπου και ο αυτοκινητόδρομος, όπου φθάνει από την άλλη πλευρά η Δρόβιανη. Όπως είναι γνωστό, το ρου ποταμών και οι αυτοκινητόδρομοι αποτελούν μονίμως γεωστρατηγικά σημεία αναφοράς.
Όμως η κοιλάδα της Μπίστρισσας, από την Τσούκα, την Κρανιά και μέχρι τις πηγές του ποταμού έχει παραδοθεί σε αλβανικά και τουρκικά συμφέροντα !!! Τυχαίο!!! Δόθηκαν όλα με την ευλογία των ανθρώπων του ΚΕΑΔ, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ…. ή και άλλων δικών μας σε αλβανικά κόμματα Τυχαίο…!!!

ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ! Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ!
Το 2003 το ΚΕΑΔ και η ΟΜΟΝΟΙΑ χάραξαν την ιδέα κατάργησης των μειονοτικών ζωνών !!! Επικαλέστηκαν, λέει το Ευρωπαϊκό δίκαιο που αναφέρεται στα δικαιώματα του ατόμου και όχι σε κοινότητες με γεωγραφική οντότητα. Θέλω να πιστεύω και η εξέλιξη δυστυχώς με επιβεβαίωσε, ότι αυτό έγινε με το αδήλωτο σκεπτικό ώστε η κατάργηση των ορισμένων αυθαιρέτως ασφαλώς, μειονοτικών ζωνών, διεκδικούνταν από «την ηγεσία του Ελληνισμού» με στόχο να κηρύξει ως μειονοτική ζώνη τη Χιμάρα. Κι΄αυτό επειδή δε μπορούσε η ηγεσία να διεκδικήσει τη διεύρυνση των μειονοτικών ζωνών με βάση των συνταγματικών ρυθμίσεων. Τόσο το περισσότερο, όταν οι ζώνες αυτές, πλην της Χιμάρας, έχουν οριστεί αυθαιρέτως από τους Ιταλούς καταχτητές της Ηπείρου το 1920. Άρα αυτό που απαιτούνταν από την «ηγεσία» ήταν η νομική κατοχύρωση της πραγματικότητας των μειονοτικών ζωνών συμπεριλαμβανομένου και της Χιμάρας και όχι η κατάργηση μερικών για αναγνώριση μίας άλλης… Δεν έγινε..!!! Μια τέτοια εξέλιξη θα μας έδινε διαρκώς το δικαίωμα να επικαλούμασταν το άρθρο 16 της Σύμβασης Πλαίσιο για την προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων του ΣιΕ, που απαγορεύει λήψη μέτρων που στοχεύουν τη δημογραφική, οικονομική και πολιτιστική αλλοίωση ζωνών που κατοικούνται από μέλη εθνικών μειονοτήτων!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ! 
Στο όνομα κατάργησης των μειονοτικών ζωνών τα αφεντικά της Ε.Ε.Μ προχώρησαν στην πολιτογράφηση εκατοντάδων αλβανικών οικογενειών στις κομμούνες (σημερινούς δήμους) με παραδοσιακό ελληνικό πληθυσμό, όταν οι αυτόχθονες Έλληνες έχουν φύγει στην Ελλάδα! Γιατί ;!!…
Επίσης, για δικούς του πολιτικούς και εθνικούς λόγους, ο Ράμα, αναγνώρισε δύο ελληνικούς μειονοτικούς δήμους. Με βάση αυτό, πολύ καλά μπορούμε να επικαλεστούμε το άρθρο 16 της Συμβασης που αναφέραμε ή το αντίστοιχο άρθρο στον αλβανικό νόμο για τις μειονότητες του 2017 και να διαμαρτυρηθούμε ότι η δημευτική κυβερνητική απόφαση του 2008 αποτελεί ωμή παραβίαση των προαναφερόμενων διατάξεων. Γιατί όμως δε γίνεται…;!!!

Παναγιώτης Μπάρκας
26 Ιουνίου 2020

Σχόλια