Ράμα για το άνοιγμα των σχολείων: Προτεραιότητα ο σεβασμός των πρωτοκόλλων υγείας

«Μια μακρά και δύσκολη σχολική χρονιά» ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα για να περιγράψει το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός Ράμα υπενθύμισε στους αξιωματούχους της εκπαίδευσης να διενεργούν συνεχείς ελέγχους προκειμένου να τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα υγείας.

«Η διασφάλιση της φυσικής απόστασης είναι απαραίτητη, αφού είπε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι αυτό δεν αφορά την τοποθέτηση ενηλίκων σε γραμμή, αλλά αφορά την πειθαρχία της κοινωνικής συμπεριφοράς μιας πολύ ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας, επομένως απαιτείται προσοχή, υπομονή και δέσμευση», Είπε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, καθώς υπενθύμισε ότι τα παιδιά είναι εξίσου ευάλωτα  έναντι του κορωνοϊου

Τη Δευτέρα , τα δημοτικά σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους για μαθητές που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα, καθώς τα σχολεία έκλεισαν προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊου.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, η σχολική χρονιά πρόκειται να ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου.
Τα σχολεία θα λειτουργούν από μία έως τρεις βάρδιες και δεν επιτρέπονται περισσότεροι από 20 μαθητές σε μια τάξη. Επίσης, το κάθε μάθημα θα διαρκεί το πολύ για 30 λεπτά και θα αλλάζουν μεταξύ της διαδικτυακής μάθησης και της φοίτησης στην τάξη, ενώ οι μαθητές θα αξιολογούνται μόνο με βάση την παράδοση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ο πρωθυπουργός Ράμα είπε ότι 2.600 εκπαιδευτικοί εκπαιδεύτηκαν τον Ιούλιο.

«Η διατήρηση κλειστών σχολείων δεν ήταν επιλογή, αυτό βασίζεται επίσης στην εμπειρία από άλλες χώρες. Ο ιός δεν έχει φύγει και θα είναι εδώ τουλάχιστον έως ότου έχουμε ένα αξιόπιστο και παγκόσμια αξιόπιστο εμβόλιο, πράγμα που σημαίνει ότι αντί να περιμένουμε τον ιό να φύγει μαγικά ή να εισέλθουμε σε μια τρελή πορεία συνωμοσιολογίας όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες », είπε ο Ράμα.

Σχόλια