Οι πρώτοι ασθενείς εισήχθησαν στο τρίτο νοσοκομείο COVID της Αλβανίας

Καθώς η Αλβανία βιώνει μια άνοδο σε νέες περιπτώσεις COVID-19, η χώρα άνοιξε ένα νέο νοσοκομείο για τη θεραπεία ασθενών με τον ιό.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο θα διαθέτει 150 κρεβάτια, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο θα εξυπηρετήσει τη θεραπεία ασθενών που βρίσκονται σε φάση ανάρρωσης

Επίσης, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιθεώρησε τις νέες εγκαταστάσεις πριν από λίγες μέρες και εγγυήθηκε ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει σε λίγες μέρες, ανάλογα με την πανδημική κατάσταση στη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της μονάδας, καθηγητής Najada Çomi, δήλωσε ότι οι ασθενείς στην Αλβανία αντιμετωπίζονται με το ίδιο ιατρικό πρωτόκολλο με αλλού στον κόσμο και είναι δωρεάν.

«Έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, τέλος έχουμε προσθέσει και το Remdesivir. Οι ασθενείς αντιμετωπίζονται αναλόγως και χωρίς χρέωση. Χρησιμοποιούμε το φάρμακο μόνο όταν χρειάζεται », δήλωσε ο καθηγητής Çomo.

7 νεκροί και 241 νεα κρούσματα
Η Αλβανία κατέγραψε 7 θύματα και 241 νέα κρούσματα ιού κορωνοϊού σε πάνω από 1.200 τεστ τις τελευταίες 24 ώρες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας, υπάρχουν 319 πολίτες που νοσηλεύονται στα δύο ειδικά νοσοκομεία COVID και 92 αναρρώσαν την τελευταία ημέρα.

Ο επίσημος αριθμός θανάτων από τον ιό στη χώρα είναι 509 θύματα.

Οι αρχές καλούν το κοινό να σεβαστεί το πρωτόκολλο ασφαλείας και να αποφύγει μεγάλες συγκεντρώσεις, προκειμένου να περιοριστεί η ταχεία εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια