Αν ο Θεός θελήσει να σκύψει και ευλογήσει την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τότε ναι, την ΟΜΟΝΟΙΑ θα αναστήσει και τους «Ταγούς», οι οποίοι κόβονται απ'τα «σαράγια» τους, θα συνετίσει!

Του Τηλέμαχου Λαχανά

Αν ο Θεός θελήσει! Καθώς οι ευχές και τα μηνύματα τον Ελλήνων κυβερνώντων, επ’ ευκαιρία της 30ης επετείου της ίδρυσης της οργάνωσης της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», δεν διαμηνύουν καμιά μέριμνα για τους «Έλληνες της Αλβανίας», δηλαδή για τους Έλληνες σάρκα και οστά του «συμβόλου» αυτής της οργάνωσης! 

Καμιά μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εναπομείναντες στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, οι οποίοι τώρα βρίσκονται υπό καθεστώς διπλής απομόνωσης, από την συμπεριφορά των αλβανικών κυβερνήσεων και από την μέχρι τώρα χωρίς στρατηγία συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων.

Καμιά μέριμνα ούτε για όσους μετοίκησαν στην Ελλάδα, περί συνθηκών υπό τις οποίες πρέπει να επιβιώσουν. Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για τους υπερήλικες π.χ. οι οποίοι δεν συμπληρώνουν τα 35 χρόνια μετοίκησης στην Ελλάδα ή γι’ αυτούς που παρ’ όλες τις δυσκολίες παραμένουν στα χωριά τους. Καμιά μέριμνα για κατάργηση του νόμου περί 40 χρόνων μετοίκησης στην Ελλάδα, όσων συμπληρώνουν 15 χρόνια εργασίας (ή πάνω από 15 χρόνια) και δικαιούνται το ελάχιστο της σύνταξης, εννοείται με τα ένσημα που αναλογούν. Επίσης καμιά «πρόνοια» για μας του υπερήλικες, όπου εξ’ αιτίας του Κορωνοϊού εγκλωβιστήκαμε και δεν μπορέσαμε να πάμε στην Αλβανία για να πάρουμε τις συντάξεις. 

Επιτέλους για πρώτη φορά δια μέσου των ευχών τους ψελλίζουν ότι μας χρωστούν, αλλά χάριν των ευεργετών και όχι χάριν της συμμετοχής των αγωνιστών μας (περίπου 5.000 ο αριθμός και περίπου 1.000 οι πεσόντες) στην επανάσταση του 1821, και εν συνεχεία στους επόμενους αγώνες! Ασχέτως αν μετά από 30 χρόνια για μας κάτι σημαίνει και αυτό.

Εμείς οι υπερήλικες όσο είναι επιτρεπτό κάπου τους τα ψέλνουμε, άλλο αν στου κουφού την πόρτα! Τελευταία άρχισαν να τους τα ψέλνουν και οι νεότεροι, οι οποίοι βγήκαν ή θα βγουν σύνταξη. Ποιος μας δίνει σημασία όμως; Εκτός αν εισακουστούμε όταν τους τα ψάλουμε, όποτε με το καλό μας επισκεφτούν στον Άγιο Πέτρο!

Το πως τους επιτρέπει η συνείδηση να μας θεωρούν αλλοδαπούς στην Ελλάδα, ενώ στην Αλβανία Έλληνες, ένας Θεός ξέρει.

Έχει σημασία όμως οι αναγνώστες να γνωρίζουν σε ποια Ομόνοια απευθύνουν της ευχές τους, στην Ομόνοια «ιερό σύμβολο» που ενώνει τους Έλληνες ή στην «ΟΜΟΝΟΙΑ» δημιούργημα του αλβανικού κατεστημένου, σε πλήρη ταύτιση με το τότε ελληνικό, οργάνωση η οποία δίχασε τον ελληνισμό και επέφερε την ανυπολόγιστη ζημιά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας; 

Αν απευθύνονται στο «ιερό σύμβολο» λοιπόν, όπου σήμερα κάποιοι προσπαθούν να του φορέσουν τον μανδύα του αλάνθαστου, κατά τρόπο να δικαιολογήσουν τις ατασθαλίες τους, καλό θα είναι αυτό το σύμβολο να πατάξει αυτόν τον μανδύα, ώστε να μείνει το «ιερό» που ενώνει και δεν διχάζει.

Όσο για τα 30ντάχρονα της ίδρυσης της οργάνωσης αυτό που έχω να πω είναι ότι «θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά στην σημερινή ηγεσία, η οποία δεν ευθύνεται για τις επισημάνσεις όπως πιο πάνω. Προσφορά ως αφετηρία για την αποκατάσταση της έννοιας αυτού του «ιερού συμβόλου», το οποίο αρχικά το περιέβαλε και ακόμα το διεκδικεί σύσσωμος ο ελληνισμός.

Ο γνωστός Υπερήλικας.
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια