Μήνυμα του Διευθυντή Παιδείας Φοινίκης-Δρόπολης για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Σήμερα 30 Ιανουαρίου 2021, ημέρα καθιερωμένη ως πανελλήνια γιορτή γραμμάτων, δασκάλων, μαθητών, βιβλίων και μάθησης! Ημέρα φωταγωγημένη με το άπλετο φως των Τριών Μεγίστων Φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος του Μέγα Βασιλείου, του Γρήγορη του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου!

Στα ελληνικά εορτολόγια θα μπορούσε να οριστεί ως ημέρα γραμμάτων οποιαδήποτε του ημερολογίου, γιατί τα γράμματα, το βιβλίο, η διδαχή, η σοφία, η επιστήμη, η τέχνη, ο πολιτισμός είχαν καταλάβει την υπέρτατη θέση στην παγκόσμια ιστορία από καταβολής κόσμου. Φαίνεται όμως ότι η ελληνική ιστορική ακολουθία μνημονεύει για να αφυπνίζει τη συνείδηση του λαού της όταν τα αποκτήματα του είναι επί ξυρού ακμής και δεν αποτυπώνει απλά γεγονότα.

Αυτό και με την Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων! Των Γραμμάτων με θεϊκή χάρη που γαλούχησαν μύριες γενιές με ανθρώπινες αρετές και χριστιανική πίστη.

Στη δική μας εστία, κάπου εδώ στα περιθώρια της Μητρόπολης, τα ελληνικά θεϊκά γράμματα που βρισκόταν διαρκώς στη δίνη της αλλοίωσης και αφανισμού, επικράτησαν γιατί κούρνιασαν ή στον αγκαλιά της μητρικής γης ή στην ψυχή του αγωνιζόμενου Έλληνα.

Χρόνια πολλά λοιπόν, στην Ημέρα Ιεραρχών και Γραμμάτων!

Χρόνια πολλά στους δασκάλους που συνεχίζουν το έργο των φωστήρων στον τόπο μας! Καλή πίστη και δύναμη στους μαθητές προκειμένου να οδηγηθούν στον ευλογημένο κόσμο της γνώσης και μόρφωσης με το βάπτισμα των Ελληνικών Γραμμάτων!

ΖΗΣΟΣ ΛΟΥΤΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ-ΔΡΟΠΟΛΗΣ
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια