Μήνυμα του επικεφαλής της ΑΣΑ για την επέτειο 30 ετών από την ίδρυση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Μήνυμα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική, Ανδρέα Κούρτη, για την επέτειο 30 ετών από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Σήμερα συμπληρώνονται 30 Χρόνια από την ίδρυση της «Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας» - ΟΜΟΝΟΙΑ, και οι δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν μας επιτρέπουν να εορτάσουμε την σημαντική αυτή επέτειο όπως αρμόζει στην κοινότητά μας.

Σήμερα ένα μεγάλο γεγονός, μία ιστορική πρωτοβουλία, έρχεται να γραφτεί με ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Στις 11 Ιανουαρίου 1991 στο Κεφαλοχώρι της Δρόπολης την Δερβιτσιάνη, μια ομάδα αποφασισμένων και θαρραλέων Βορειοηπειρωτών, έκαμαν το ιστορικό βήμα, ίδρυσαν τη δική τους οργάνωση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, επιδιώκοντας να προασπίσουν τα δίκαιά τους και παράλληλα να κάνουν πραγματικότητα έναν πόθο συγκεντρωμένο μέσα στις καρδιές όλων των Βορειοηπειρωτών.

Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης έως και σήμερα η ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ, ως εθνική, πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική οργάνωση, είχε ως πρωταρχικό της στόχο την κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών, τη διαφύλαξη και καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητας, την ελεύθερη έκφραση και έμπρακτη εφαρμογή όλων των νομίμων ενδιαφερόντων και φιλοδοξιών και πολιτών της, σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις της χάρτας του Ελσίνκι και των Αρχών του ΟΑΣΕ.
Από την πρώτη ημέρα ίδρυσης έως και σήμερα η ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ με τους αγώνες της και τις προσπάθειες όλων των μελών της κατάφερε να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα και τη φωνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) και συνεχίζει να αγωνίζεται για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, προς όφελος της Βορειοηπειρωτικής μας κοινότητας αλλά και προς όφελος των απανταχού Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.

Η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική»,
Ως συμπαραστάτης στο έργο και τους στόχους της οργάνωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ελπίζει η τέταρτη δεκαετία να μας βρει με Ομόνοια, συνεχίζοντας και τιμώντας το όραμα και τους αγώνες των ιδρυτών της. 

Με εκτίμηση,
Επικεφαλής της παράταξης
«Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική»
Εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Αρμόδιος για θέματα των Βορειοηπειρωτών
Ανδρέας Κούρτης
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας
👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια