Ο κορωνοϊος, ως η ταφόπετρα...σε μια ακόμη χαμένη πατρίδα

De facto, ο Βορειοηπειρώτης. ο Έλληνας πολίτης, γηγενής στα πατρώα του εδάφη, με την νέα απόφαση Χαρδαλιά, έχασε το συνταγματικό και ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή και την υγεία. Δεν μιλούμε για το αυτονόητο. Να πάει στην πατρίδα !! Πλέον πρακτικά δεν μπορεί κανείς Βορειοηπειρώτης να ελπίζει ότι θα πάει, αν χρειαστεί, να νοσηλευτεί στη μητέρα πατρίδα, όταν η νοσηλεία στα Τίρανα και γενικώς στην Αλβανία αποτελεί μια ματαιότητα. (Το παράδειγμα του συμπατριώτη μας από τη Φοινίκη που οι ελληνικές αρχές τον άφησαν να περιμένει 5 ώρες στην Κακαβιά και αφού δεν του επέτρεψαν να περάσει για Γιάννενα αναγκάστηκε να φύγει Τίρανα, όπου τώρα παλεύει με το Χάρο, μαρτυρεί για την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς ώστε οι Βορειοηπειρώτες θα πρέπει τελικά να τα βρουν με το Χάρο. Όπως το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα τσουχτερά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε περίπτωση «παράνομης» εισόδου στα εδάφη της μάνας Ελλάδας !!!! )


Συνεπώς, de facto και τα σύνορα είναι κλειστά. Και έγινε αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία … και πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Καμιά πατρίδα δεν έχει κλείσει τις πύλες της για τους ομογενείς, υπηκόους του ίδιους κράτους και γηγενείς στα πατρώα τους εδάφη με απαράμιλλή συνεισφορά για τη δόξα του έθνους… όταν μάλιστα το κράτος όπου βρίσκονται τα πατρώα τους εδάφη δεν τους προσφέρει καμιά υπηρεσία νοσηλείας!

Οι των Ιωαννίνων τα κατάφεραν για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες να αποκλείσουν τους Βορειοηπειρώτες από τα συνταγματικά δικαιώματα στη ζωή και την υγεία. Με όπλο και αυτή τη φορά τον καμουφλαρισμένο συντονισμένα ρατσισμό και με κήρυγμα την ανάγκη προστασίας της πατρίδας από …. τους «αδερφούς» (κατά το βόλεμα) Βορειοηπειρώτες….!!!! (Όταν με επιστημονικά και στατιστικά στοιχεία δεν αποτελούμε απολύτως κανένα κίνδυνο για την πατρίδα….!!!)
Και για να χάσουν τα χνάρια μας ταυτίζουν με αλλοεθνείς…. Ναι... έχουν ανάγκη από μια νίκη εναντίον τους. Διότι όσες φορές επιδίωξαν να πετύχουν μια νίκη εναντίον τους, εκτέθηκαν σε ήττα. Όπως και τον προηγούμενο Αύγουστο. Όπως άλλοτε, όχι μόνο αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω τα «τα απαγορευτικά» μέτρα εισόδου τους στην Ελλάδα, αλλά και να αποσπάσουν ένα ασήκωτο πολιτικό κόστος ….!!!
Ωστόσο, η κοινότητα των Βορειοηπειρωτών άμοιρη. Δεν σαλεύει στην ηττοπάθειά της. Ένθεν και ένθεν των συνόρων. Έτοιμη και πάλι να θυσιαστεί για να σωθεί η υγεία της Πατρίδας, ανεξαρτήτως που οι διαχειριστές της πατρίδας αρνούνται να μοιραστούν με τα αδέρφια Βορειοηπειρώτες μια κλίνη στο νοσοκομείο….!!!! Για να σωθεί η πατρίδα!!! (Οι καημένοι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν πάρει ακόμα και τους τίτλους ιδιοκτησίας των σπιτιών για να μπορούν να τα πουλήσουν αν χρειαστούν να πληρώσουν τα ναύλα μεταφοράς και τα νοσηλευτικά στην Τουρκία)
Δεκάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες, μορφωμένοι στην Ελλάδα δεν δύναται να αντιδράσουν. Δεν δύναται να χαλάσουν την ηρεμία τους. Είναι και γι΄αυτούς βάρος οι έρημοι παππούδες, μανάδες και πατεράδες στα πατρώα τους εδάφη… Δείχνουν έτσι ότι συμμερίζονται τέτοιες αποφάσεις διότι βολεύονται. Επικαλούνται τους διαχειριστές της πατρίδας για να απαλλαχτούν των ευθυνών και του βάρους για την τύχη και τη ζωή των «συγγενικών» τους προσώπων στη Βόρειο Ήπειρο….
Οι σύλλογοι Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν, με τη σιωπή τους, ότι ιδρύονται για να απαλλαγεί η ελληνική πολιτεία από τους Βορειοηπειρώτες. Από αυτή τη φάρα που δε λέει να σβήσει, όπως άλλες χαμένες πατρίδες!!!!
Οι δήθεν πολιτικοί εκπρόσωποι στο χώρο μας, κάνουν πώς θέλουν να βοηθήσουν, αλλά περισσότερο θέλουν να επωφεληθούν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως από την οδυνηρή αυτή κατάσταση .
Δεν διεκδίκησαν ποτέ επίσημα να γίνει σεβαστό από τις ελληνικές αρχές το συνταγματικό δικαίωμα στη ζωή και στην υγεία των ομογενών που λένε ότι εκπροσωπούν. Όπως ποτέ δεν πάλεψαν να διατηρηθεί όταν η Αθήνα διανοήθηκε για λίγο ότι οι γηγενείς Βορειοηπειρώτες Έλληνες χαίρουν ίδια συνταγματικά δικαιώματα ανεξαρτήτως που ζουν εκτός επίσημων συνόρων του ελληνικού κράτους! Όχι ! Επιδίωξαν να φτιάξουν μηχανισμούς που τους βόλευε. Να φέρουν στα μέτρα τους το συνταγματικό δικαίωμα στη ζωή. Γι΄ αυτό, αντιμετώπισαν τον σεβασμό αυτού του δικαιώματος, ως χειρονομία του διοικητικού προσωπικού των γιαννιώτικων νοσοκομείων με τους οποίους προσπάθησαν να αποχτήσουν την αποκλειστικότητα επικοινωνίας και τη διακομιδή Βορειοηπειρωτών στα εκεί νοσοκομεία ως έργο δικό τους, γεγονός που τους εξασφάλιζε τουλάχιστον πολιτικά οφέλη …..
Το ίδιο και στην τωρινή κατάσταση. Αντί να διαμαρτυρηθούν έντονα και να αναλάβουν τις ευθύνες για την υγεία και τη ζωή των ομογενών, ευχαριστούν τις διπλωματικές αρχές για την χορήγηση «δωρεά rapid test» ..!!! Για τρήματα!!! Τι να το κάνει ο Βορειοηπειρώτης το τεστ διαπίστωσης, όταν δεν του παρέχεται η δυνατότητα νοσηλείας;! Και το χρέος (και των «δωρητών» και των εκφραστών των θερμών ευχαριστιών) είναι να βρουν τρόπο πώς θα παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη στους νοσούντες Βορειοηπειρώτες και όχι να διαπιστωθεί ποιος έχει σειρά να τα πει με τον Χάρο!!!

Παναγιώτης Μπάρκας
28 Φεβρουαρίου 2021
Αναδημοσίευση από τη σελίδα facebook.com/panibar2011

Σχόλια