Αλβανία: Ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός με Sinovac

Ξεκίνησε σήμερα η μαζική διαδικασία εμβολιασμού στα Τίρανα για να συνεχιστεί αμέσως μετά σε ολόκληρη τη χώρα. Αρκετές σκηνές στήθηκαν στην πλατεία Σκεντέρμπεη στο κέντρο της πόλης, η οποία θα χρησιμεύσει ως χώρος εμβολιασμού. Η διαδικασία θα συνεχιστεί σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, ξεκινώντας από την ηλικιακή ομάδα 85+ και 80+ και συνεχίζοντας με 75+ και 70+. Μέχρι σήμερα, 64.075 εμβόλια έχουν χορηγηθεί στην Αλβανία, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των ιατρών και του διδακτικού προσωπικού.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα εμβολιάσει 500 χιλιάδες άτομα κατά του COVID-19 τους επόμενους δύο μήνες.
Μιλώντας από την κεντρική πλατεία των Τιράνων είπε ότι ολόκληρος ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί μέσα σε ένα χρόνο από τώρα.
«Μισό εκατομμύριο Αλβανοί θα εμβολιαστούν μέσα στο Μάιο. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα προχωρήσουμε γρήγορα », δήλωσε ο Ράμα, προσθέτοντας ότι« είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι θα εμβολιαστούν μέχρι την επόμενη άνοιξη ».

Επί του παρόντος υπάρχουν 10 σημεία εμβολιασμού, όπου σύμφωνα με τους στόχους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναμένεται ότι 800-1000 άτομα θα λαμβάνουν το εμβόλιο τους κάθε μέρα. Το ιατρικό προσωπικό βοηθά επίσης ο στρατός για να διασφαλίσει την εκτέλεση ολόκληρης της διαδικασίας. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί μέσω του κινεζικού εμβολίου «Sinovac», από το οποίο 190 χιλιάδες δόσεις, έφτασαν στην Αλβανία πριν από 2 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια