Η Αλβανία παρέλαβε 10 χιλιάδες εμβόλια Sputnik V

Η Αλβανία έλαβε 10.000 δόσεις από το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Στην τελετή παραλαβής παραβρέθηκαν η υπουργός Υγείας Ogerta Manastirliu και ο υπουργός Ανασυγκρότησης Arben Ahmetaj.
Κατά τη διάρκεια του λόγου τους, οι υπουργοί επιβεβαίωσαν ότι τα εμβόλια δωρίστηκαν από τον Πρίγκιπα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Muhammed Bin Zayed.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κοινοποίησε στο Facebook εικόνες από τη στιγμή της παράδοσης των πακέτων, προσθέτοντας ότι περισσότερες δόσεις θα φτάσουν τις προσεχείς ημέρες, ενώ αυτές θα επιταχύνουν την κυκλοφορία.
«Σύντομα θα ακολουθήσει σημαντική ποσότητα δόσεων εμβολίου, δίνοντάς μας την ευκαιρία να επιταχύνουμε τους καθημερινούς εμβολιασμούς, προκειμένου να βγούμε από το μεγάλο τούνελ αυτής της άγριας μάχης».

Υπήρξε σημαντική διαφοροποίηση, έως κυβίστηση, από προηγούμενες δηλώσεις, όταν ο πρωθυπουργός Ράμα είπε ότι η χώρα δεν θα δεχτεί ρωσικά ή κινέζικα εμβόλια. Φαίνεται ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει αλλάξει άποψη.
Μέσω Κανονιστικής Πράξης της 12ης Μαρτίου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αρκετές τροπολογίες σε προηγούμενη πράξη, ανοίγοντας το δρόμο για εμβόλια που έχουν επίσης εγκριθεί από «φορείς πιστοποίησης από χώρες παραγωγής εμβολίων COVID-19».
Η αλλαγή ήρθε αφού οι υπουργοί Manastirliu και Ahmetaj έλαβαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση περισσότερων δόσεων από χώρες που παράγουν το εμβόλιο και επιβεβαίωσαν τη χρήση του στην επικράτειά τους.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια