Κομισιόν: Η Αλβανία πληροί τους όρους της ΕΕ

Η Αλβανία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πληροί τις προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η Βόρεια Μακεδονία ΄όχι ακόμη.

Αυτή η παρατήρηση έγινε από τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Τιράνων, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Varhelyi συνεχάρη την Αλβανία και ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ κάνει ό, τι μπορεί για να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της σχετικά με το σχέδιο διεύρυνσης της. Παράλληλα, ζήτησε από τη Βόρεια Μακεδονία να εργαστεί περισσότερο και επίσης εντόπισε τα προβλήματα της Βουλγαρίας.
«Η Βόρεια Μακεδονία έχει διατηρήσει σταθερό ρυθμό στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, ιδίως στον τομέα των θεμελιωδών αρχών. Είναι σημαντικό να βρεθούν οι αμοιβαία αποδεκτές λύσεις  σε εκκρεμή διμερή ζητήματα μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας ", δήλωσε ο Varhelyi.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, απάντησε λέγοντας ότι τα Σκόπια περιμένουν 16 χρόνια για την έναρξη των διαπραγματεύσεων προσχώρησης, καθώς οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Όσον αφορά τη Βουλγαρία, είπε ότι γίνονται περισσότερα, αλλά τόνισε ότι «όταν πρόκειται για την ταυτότητα μας, δεν μπορούμε να κάνουμε συμβιβασμούς»

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια