Ξεχειλίζει η οργή των Βορειοηπειρωτών

Οργή έχουν προκαλέσει τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για τους Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι νιώθουν εντελώς ξεχασμένοι και παρατημένοι. Ειδικά με τα τελευταία μετρά, τον επιπλέον περιορισμό του ημερήσιου ορίου στις διαβάσεις, αλλά και την απαγόρευση εισόδου σε όσους βρίσκονται θετικοί στα rapid test, στην ουσία έχουμε απαγόρευση εισόδου Ελλήνων πολιτών στην Ελλάδα. Διαβάστε την παρακάτω, χαρακτηριστική, επιστολή, για να δείτε πόσα προβλήματα μπορούν να προκύψουν, σε βασικά ζητήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος και έχουν να κάνουν με την ίδια του τη ζωή.

Αγαπητές Κυρίες και Αγαπητοί Κύριοι,

Σας στέλνω αυτήν την επιστολή για να αναδείξω το πρόβλημα που υπάρχει με τους ξεχασμένους από την Ελλάδα μας Βορειοηπειρώτες . 
Όπως γνωρίζετε πλέον είναι ανοιχτά μόνο τα σύνορα στην Κακαβιά δυσχεραίνοντας έτσι την ομαλή μετάβαση των κατοίκων εκεί στην χώρα μας και αντιστρόφως, ωστόσο το μεγάλο ζήτημα έγκειται στο ότι από εκεί μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα με ευθύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης μόνο 400 άτομα ημερησίως. 
Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο γιατί οι ομογενείς μας δεν μπορούν να μεταβούν στην ενδοχώρα για ιατρικές εξετάσεις, παραμένοντας αβοήθητοι. 
Υπάρχει και ένα ακόμα παράδοξο. Έχεις μεταβεί εκεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για κηδεία συγγενικού σου προσώπου α’ βαθμού, έχοντας αφήσει πίσω ανήλικα παιδιά, ίσως και βρέφη αλλά ακόμα και δουλειές. Δεχόμαστε και το κόστος του ελέγχου του PCR τεστ που ισχύει για 72 ώρες και παρόλα αυτά η αναμονή για να περάσουμε εμείς οι Έλληνες τα σύνορα είναι 1 μήνας. 

Θεωρώ ότι αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. 
Δεν γίνεται να παραμένουμε ξεχασμένοι για πάντα και να αδιαφορούν για εμάς οι εκάστοτε κυβερνήσεις. 
Δεν γίνεται να είμαστε αποκλεισμένοι από την Ιατρική περίθαλψη καθώς και να μην μπορούμε να μεταβούμε ελεύθερα σαν ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΕΛΛΑΔΑ μας. Δεν χρειάζεται να αφήνουμε πίσω τα παιδιά μας και να χάσουμε τις δουλειές μας.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να δουν το θέμα διεξοδικά και να βρουν μια λύση άμεσα.

Σχόλια