Ράμα: Δεν θα ζητάμε διαβατήριο εμβολίου σε όσους εισέρχονται στην Αλβανία

Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου συνεδρίου «Economy at Focus», ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είπε ότι η αλβανική κυβέρνηση δημιουργεί διαβατήριο εμβολίων COVID-19 προκειμένου να προβλέψει πιθανές καταστάσεις όπου άλλες χώρες το επιβάλλουν ως προϋπόθεση.

Ερωτηθείς εάν σύμφωνα με τις αρχές της αμοιβαιότητας, η Αλβανία θα επιβάλει επίσης διαβατήριο εμβολίου για πολίτες που έρχονται από το εξωτερικό, ο πρωθυπουργός Ράμα απάντησε ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης, η Αλβανία ενδιαφέρεται να ανοίξει τις πόρτες της για την τουριστική περίοδο, επομένως, προκειμένου να σπάσει την αλυσίδα των λοιμώξεων, δεν θα βασιστεί σε κλειδαριά, αλλά στα εμβόλια.
«Δεν νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον μας. Φιλοδοξία μας είναι να έχουμε μια καλή τουριστική σεζόν», απάντησε ο πρωθυπουργός Ράμα.
«Εάν λάβουμε επαρκείς δόσεις εμβολίου, θα σπάσουμε την αλυσίδα των λοιμώξεων. Μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε τις πόρτες μας ανοιχτές, όχι κλειστές », πρόσθεσε.

Η Αλβανία έλαβε άλλη μια παρτίδα με 15.210 εμβόλια της Pfizer-BioNTech , ενώ, ο Ράμα είπε επίσης ότι αναμένεται να φτάσει μια άλλη παρτίδα 30.000 τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένων 14.000 δόσεων από την AstraZeneca μέσω του μηχανισμού COVAX της ΕΕ.

Σχόλια