Στην Τουρκία ο Ράμα για κινέζικα εμβόλια

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην Τουρκία για να εξασφαλίσει μια άλλη παρτίδα εμβολίων COVID-19 για την Αλβανία.

«Στην Κωνσταντινούπολη για περισσότερα εμβόλια. Είτε θα πετύχουμε, είτε θα πετύχουμε, δεν υπάρχει τίποτα άλλο και αν δεν το πετύχουμε, κανένας άλλος δεν μπορεί! », έγραψε ο πρωθυπουργός Ράμα στο Twitter, νωρίς το πρωί, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην Αλβανία περίπου στη 13:00.

Μαζί με τους υπουργούς Arben Ahmetaj και Ogerta Manastirliu, ο Πρωθυπουργός Ράμα πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία. Οι δύο υπουργοί εξουσιοδοτήθηκαν την Τρίτη να διαπραγματευτούν με εξουσιοδοτημένους διανομείς για τα εμβόλια COVID-19.

Διανομή του κινεζικού εμβολίου
Η συμφωνία με την εταιρεία «Keymen Ilaç Sanayive Ticaret» για τη διανομή του κινεζικού εμβολίου «Sinovac» δημοσιεύθηκε στο Επίσημο Δελτίο την Τρίτη. Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ευγενία Τομίνι, δήλωσε ότι η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί και ότι τα μέρη συζητούν ακόμη για τον αριθμό των εμβολίων που θα λάβει η Αλβανία. Η Τομίνι πρόσθεσε επίσης ότι η τελική συμφωνία θα κοινοποιηθεί στους Αλβανούς πολίτες μόλις οριστικοποιηθεί.

Εκστρατεία εμβολιασμού
Από τις 11 Ιανουαρίου, όταν η Αλβανία ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού, 90 χιλιάδες δόσεις των εμβολίων COVID-19 έχουν παραδοθεί στην Αλβανία, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά (περίπου 54 χιλιάδες) δόθηκαν στο ιατρικό προσωπικό, τους ηλικιωμένους και τους εκπαιδευτικούς.

Η Αλβανία έχει προπληρώσει συνολικά 3,9 εκατομμύρια δολάρια στον μηχανισμό COVAX που υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ για να λάβει περίπου 1 εκατομμύριο 114 χιλιάδες εμβόλια και αυτή τη στιγμή διεξάγει συνομιλίες με την ΕΕ για επιχορήγηση 11 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να επενδυθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμού. .
Η αλβανική κυβέρνηση έχει επίσης παραγγείλει 500 χιλιάδες δόσεις μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων με την Pfizer και αναμένει να ξεκινήσει μαζικό εμβολιασμό αυξάνοντας τις δυνατότητες εμβολιασμού.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι από την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού στη χώρα, ο ημερήσιος μέσος όρος ήταν 739 δόσεις την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια