Χατζηδάκης: Μετά τον...κορωνοϊο το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών (βίντεο)

Συνέντευξη στη «ΒΕΡΓΙΝΑ» ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο παραχώρησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Κωστής Χατζηδάκης.

Εκτός των άλλων, ο κύριος Χατζηδάκης, ρωτήθηκε και για το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών.
«Η γενική απάντηση είναι ότι, τόσο για αυτό το θέμα όσο και για αλλά αιτήματα επιμέρους κοινωνικών ομάδων, η Κυβέρνηση θα τα εξετάσει όταν κλείσει ο κύκλος των έκτακτων μέτρων για τον Κορωνοιό, όταν θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επόμενη μέρα για την οικονομία και τις δυνατότητες του προϋπολογισμού, τότε θα εξεταστούν όλα αυτά. Δεν λησμονούμε τις δεσμεύσεις της ΝΔ προεκλογικά για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν το ξεχάσαμε, αλλά δεν γνωρίζαμε όταν μιλούσαμε γι’ αυτά, ότι θα προκύψουν όλα αυτά τα οποία προέκυψαν με την επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Επομένως θέλουμε, επειδή δεν ξέρουμε και πόσο ακριβώς θα κρατήσουν όλα αυτά τα μέτρα, πρέπει να κλείσει ο κύκλος, να δούμε ακριβώς τις δυνατότητες και δεν ξεχνάμε καθόλου, φυσικά και δεν ξεχνάμε τους Βορειοηπειρώτες», απάντησε ο Υπουργός Εργασίας σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών.
Προφανώς ο κύριος Χατζηδάκης δεν λέει την αλήθεια ή λέει την αλήθεια που τον βολεύει. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την επίλυση του ζητήματος πριν τις εκλογές του 2019. Από τον Ιούλιο του 2019, που έγινε πρωθυπουργός και το κόμμα του κυβέρνηση, μέχρι τον Μάρτιο του 2020, που προέκυψε η πανδημία του κορωνοϊου μεσολάβησαν 8 μήνες που δεν λύθηκε το ζήτημα. Μπορεί βεβαίως κανείς να ισχυριστεί πως δεν πρόλαβαν να καταθέσουν νομοσχέδιο ή τροπολογία για το ζήτημα στους 8 αυτούς μήνες και θα ήταν έτσι, εάν, τον Φεβρουάριο του 2020, δεν έφερνε ο Βρούτσης ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που άλλαξε πολλές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, αλλά όχι το άρθρο εκείνο, που έχει χαρακτηριστεί άδικο για τους Βορεοηπειρώτες.
Είναι προφανές πως η πανδημία είναι μια πρόφαση, μια δικαιολογία. Μάλιστα μια κακή δικαιολογία.

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια