Ακόμη 100 χιλιάδες εμβόλια «Sinovac» έφθασαν στην Αλβανία

Σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, 100 χιλιάδες δόσεις του κινεζικού εμβολίου «Sinovac» έφθασαν στην Αλβανία. Τα νέα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Έντι Ράμα , με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.
«Με καθυστέρηση 24 ωρών, λόγω μιας παράλογης απόπειρας αποκλεισμού της εκστρατείας εμβολιασμού και υποκίνησης διαταραχής καθώς πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών, έφτασαν επιπλέον 100.000 εμβόλια κατά του COVID», έγραψε ο Ράμα.

Η Υπουργός Υγείας είπε ότι εάν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, μέχρι τα τέλη Μαΐου, το σχέδιο εμβολιασμού 500 χιλιάδων πολιτών θα έχει ολοκληρωθεί.
"Αυτό εξυπηρετεί τον εμβολιασμό του πληθυσμού, σε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης 500 χιλιάδων εμβολιασμών μέσα στο μήνα Μάιο", είπε.

Ο Υπουργός Ανασυγκρότησης, Αρμπέν Αχμεταϊ, δήλωσε ότι πριν από μια ημέρα, το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε την άδεια να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση 50 χιλιάδων δόσεων του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V».
«Τίποτα δεν θα μας εμποδίσει να πετύχουμε 500 χιλιάδες εμβολιασμούς. Όπως μπορείτε να δείτε, οι αριθμοί μειώνονται. Έχουμε αρχίσει να νικάμε την πανδημία και το σχέδιο εμβολιασμού μας θα συνεχιστεί γρήγορα προκειμένου να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας. Διαπραγματευόμαστε με φιλικούς συμμάχους, κατασκευαστές και άλλους εξουσιοδοτημένους διανομείς. Χθες, στο Υπουργικό Συμβούλιο, μπορέσαμε να εγκρίνουμε τις επίσημες διαπραγματεύσεις για 50 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου «Sputnik V» », δήλωσε ο Αχμεταϊ.

Η άφιξη των κινεζικών εμβολίων αποτελεί μέρος της συμφωνίας που έχει οριστικοποιηθεί πριν από αρκετές ημέρες, όπου η Αλβανία υπέγραψε για την προμήθεια 1 εκατομμυρίου εμβολίων «Sinovac».

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο facebook, κάνοντας like στη σελίδα Αγναντεύοντας για να βλέπετε πρώτοι τις δημοσιεύσεις μας

Σχόλια