Στρατός και αστυνομία ελέγχουν το αεροδρόμιο των Τιράνων

Η αστυνομία και οι δυνάμεις του Στρατού έχουν πάρει από σήμερα το πρωί τον έλεγχο του αεροδρομίου «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων. 
Από χτες μερικοί ελεγκτές της AlbControl, εταιρίας που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο, δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να εργάζονται λόγω του στρές και άλλων συνθηκών . (Με βάση την σύμβαση τους δεν τους επιτρέπεται να κάνουν απεργία, αλλά μόνο να δηλώνουν ότι δεν μπορεί να εργάζονται λόγω ασθένειας.) 
Μεταξύ άλλων απαιτούν επιστροφή του μηνιαίου μισθού των 4.400 δολαρίων, τα οποία έλαβαν μέχρι το τέλος του 2019 αντί των 2.490 δολαρίων, που λαμβάνουν τώρα καθώς η κίνηση στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει πέσει στο 57%. Μαζί τους ενώθηκαν οι περισσότεροι των 65 ελεγκτών με αποτέλεσμα να διακοπούν όλες οι πτήσεις από και προς τα Τίρανα.

Η υπουργός Υποδομών Μπελίντα Μπαλούκου, η οποία χαρακτήρισε την πράξη πραξικόπημα και υποκινούμενη από τον πρόεδρο της χώρας Ιλιρ Μέτα και τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, έχει στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα και από χτες βράδυ, 24 από τους ελεγκτές περάσαν από το γραφείο του εισαγγελέα. 

Ο πρωθυπουργός τους κάλεσε να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, καθώς μεταξύ των πτήσεων ήταν και αυτές που φέρνουν τα εμβόλια στη χώρα. «Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν υπάρχει πιθανότητα οι καταστρεπτικές δυνάμεις, οι τυφλές δυνάμεις, οι δυνάμεις του παρελθόντος να μας σταματήσουν σε αυτήν τη διαδικασία»- δήλωσε ο Ράμα που τόνισε ότι μπορεί να φέρει ακόμη και από το εξωτερικό ελεγκτές

Διαβάστε επίσης:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια