Η Αλβανία παραμένει η κύρια πηγή διακίνησης κάνναβης στην ΕΕ

Η Αλβανία εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή εφοδιασμού με κάνναβη σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα τελευταίας έκθεσης της EUROPOL με τίτλο "Αξιολόγηση της απειλής του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος".

Η αγορά κάνναβης παραμένει μακράν το μεγαλύτερο ναρκωτικό στην ΕΕ, αναφέροντας ότι το εμπόριο κάνναβης είτε αυξάνεται είτε είναι σταθερό. Η εμπορία κάνναβης θα παραμείνει σημαντική πηγή εσόδων για ένα ευρύ φάσμα εγκληματιών
Η καλλιέργεια κάνναβης παραμένει η κύρια πηγή ναρκωτικών που διανέμεται εντός της ΕΕ. Η παραγωγή φυτικής κάνναβης με έδρα την ΕΕ εξακολούθεί να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.
Η καλλιέργεια κάνναβης συμβαίνει σε όλα τα κράτη μέλη, αν και σε διαφορετικά επίπεδα. Η Αλβανία παραμένει σημαντική πηγή φυτικής κάνναβης που διακινείται στην ΕΕ, ενώ το Μαρόκο παραμένει σημαντική πηγή ρητίνης κάνναβης. Τα δίκτυα που ασχολούνται με την εμπορία κάνναβης είναι πολύ οργανωμένα.

"Το 60 τοις εκατό του οργανωμένου εγκλήματος πραγματοποιείται με βία, καθώς και διαφθορά, απλή δωροδοκία και εξελιγμένα σχέδια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, και μεταφέρεται κυρίως δια θαλάσσης στην Ιταλία " , ανέφερε η έκθεση.

Μέτα: "Ναρκωτικά και διακίνηση μαυρίζουν την Αλβανία"
Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αντέδρασε μετά τη δημοσίευση έκθεσης της Europol, σύμφωνα με την οποία η Αλβανία παραμένει η κύρια πηγή διακίνησης κάνναβης στην ΕΕ.

Σε μια κατάσταση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μέτα τονίζει ότι τα ναρκωτικά και το εμπόριο μαυρίζουν την Αλβανία.
"Τα ναρκωτικά και το εμπόριο μαυρίζουν την Αλβανία και την καταστρέφουν.
Αυτό δηλώνεται ξεκάθαρα από τη Europol, η οποία καθιστά υπεύθυνη την «Αναγέννηση».
Ως εκ τούτου, η 25η Απριλίου είναι ένα δημοψήφισμα, έτσι ώστε τα ναρκωτικά και το εμπόριο να είναι παρελθόν 
" , έγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια