Μπάσα : Η ένταξη στην ΕΕ θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των Αλβανών


Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης συζήτηση σήμερα με τον Επίτροπο της ΕΕ για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ήταν προηγουμένως υπεύθυνος για τη διαδικασία της διεύρυνσης.

Ο Χαν εκτίμησε τον ρόλο της αντιπολίτευσης στην επικύρωση της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης καθώς συνέχισε τονίζοντας ότι το κράτος δικαίου πρέπει να είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για ένα έθνος που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Είμαι βέβαιος ότι μια χώρα όπως η Αλβανία έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες [για τη διαδικασία ένταξης] και θυμάμαι ξεκάθαρα ότι αυτό έγινε εφικτό μόνο μέσω της δέσμευσής σας", - είπε ο Χαν, έχοντας υπόψη την ομόφωνη επικύρωση της Μεταρρύθμισης στις Δικαιοσύνη τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την πλειοψηφία.

"Εάν μια νέα διοίκηση θα είναι ακόμη πιο αφοσιωμένη, αυτό θα έχει σημαντικό αντίκτυπο", δήλωσε ο Χαν - "και μπορώ να παρέχω την υποστήριξή μου σε όλες τις προσπάθειές σας."

Ο Μπασά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη δέσμευση της ΕΕ έναντι της Αλβανίας μετά το σεισμό του 2019. Είπε ότι ένας από τους κύριους στόχους για την Αλβανία είναι η κινητοποίηση προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που την
άφησε πίσω, παρόλο που η κύρια προτεραιότητα ήταν και εξακολουθεί να είναι ο πόλεμος κατά της διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.




Σχόλια