«Μύλος» με τις λίστες του Δημοκρατικού - εκτός δυο υποψήφιοι του ΚΕΑΔ

Σε προηγούμενη δημοσίευσή μας γράψαμε πως είναι 6 υποψήφιοι του ΚΕΑΔ στις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι το οποίο δεν ισχύει πλέον. Ο λόγος; Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέρριψε τους 78 από τους 231 υποψηφίους του κόμματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός δυο υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΚΕΑΔ. Ο Ηλίας Καδένας, στην 20η θέση του ψηφοδελτίου στην Κορυτσά και ο Λάσκο Νάστι στην 13η θέση του ψηφοδελτίου στην Αυλώνα.

Σύμφωνα με την ΚΕΕ ο εκλογικός κώδικας δεν το επέτρεπε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαρακτήρισε την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να απορρίψει τον πλήρη κατάλογο των υποψηφίων που υποβλήθηκαν ως «άδικη» και «παράνομη».
Σε δήλωση που κυκλοφόρησε στον Τύπο, το ΔΚ δήλωσε ότι η κίνηση «υπαγορεύτηκε από τα πολιτικά συμφέροντα της πλειοψηφίας».

Σύμφωνα με το Δημοκρατικό, η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει να επιβάλει νέους κανόνες που αποσκοπούν να καταστήσουν αδύνατη την πλήρη και δίκαιη εκπροσώπηση των κομμάτων στο συνασπισμό με το ΔΚ.
«Μετά την μονομερή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού, η πλειοψηφία στοχεύει στην επιβολή νέων κανόνων που καθιστούν αδύνατη την πλήρη και δίκαιη εκπροσώπηση των κομμάτων του συνασπισμού."

Το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει ότι η άδικη απόφαση της επιτροπής δεν θα εμποδίσει τον συνασπισμό να διαμαρτυρηθεί στα αντίστοιχα όργανα.
«Αυτή η απόφαση δεν θα εμποδίσει τον συνασπισμό μας να αγωνιστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Σε αυτή την απόφαση, όπως και όλες τις άδικες, θα ασκηθεί έφεση από την πλευρά μας », γράφει το ΔΚ στη δήλωσή του.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια