Την πεπατημένη ακολούθησε το αυτοαποκαλούμενο κόμμα των Ελλήνων "Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον" εντασσόμενο κι αυτό στα ψηφοδέλτια αλβανικού κόμματος, όπως έχει κάνει ήδη από τις εκλογές του 2017 το έτερο κόμμα της ΕΕΜ, το "Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" (ΚΕΑΔ). Αποδεικνύοντας με αυτήν τους την κίνηση, πως αυτό που ήθελαν ήταν να γίνουν ΚΕΑΔ στη....θέση του ΚΕΑΔ, ως άλλος Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη (σαν τον Ιζνογκούντ ένα πράγμα), χωρίς να προσκομίσουν τίποτα νέο στην πολιτική ζωή του τόπου.
Μετά από αυτό η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη και είναι βέβαιο πως θα είναι ταυτόσημη με αυτή του ΚΕΑΔ.
Μπορεί βέβαια κανείς να πει πως τόσοι είναι και τόσο μπορούν και μάλλον θα έχει δίκιο, φαντάζει όμως εξοργιστικά αστείο, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, 30 χρόνια μετά την αλβανική μεταπολίτευση να επιλέγει -οικειοθελώς και με έναν ευνοϊκό εκλογικό νόμο για μειονότητες- να μην έχει αυτόνομη και ανεξάρτητη εκπροσώπηση στο αλβανικό κοινοβούλιο. Αυτό, καλό είναι να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, πολιτικοί και πολίτες, μέλη της ΕΕΜ, κάθε φορά που πιστεύουμε πως μας φταίνε για όλα οι άλλοι.
Μπορεί κάποιος άλλος να πει ότι ο Νίκος Κουρης είναι άξιος και ικανός για τη θέση του βουλευτή και μάλλον θα έχει δίκιο, αν και το ότι κάποιος είναι καλός γιατρός και καλός άνθρωπος, δεν συνεπάγεται και καλός βουλευτής. Όμως δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά πολιτικής και κυρίως συμβολισμού, αλώστε ο λόγος που διαφωνούσαμε από αυτό εδώ το βήμα με την επιλογή του Βαγγέλη Ντούλε να ενταχθεί το 2017 στα ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ήταν επειδή δεν τον θεωρούσαμε ικανό για τη θέση του βουλευτή, αντιθέτως.
Όλα αυτά μπορούν να απαντηθούν εύκολα, στο μυαλό του καθενός, αν αναρωτηθεί πόσους ψήφους Ελλήνων χρειάζονται οι Κουρης και Ντούλες για να εκλεγούν βουλευτές. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη: ΜΗΔΕΝ (0), καμία κι αυτό γιατί είναι τοποθετημένοι, διορισμένοι από τα αλβανικά κόμματα εξουσίας και τους αρκούν οι ψήφοι που θα λάβουν τα κόμματα αυτά από τους (Αλβανούς) ψηφοφόρους τους.
Δυστυχώς, όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πανδημία, θα έχουν ως αποτέλεσμα η συμμετοχή των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας να είναι σχεδόν μηδενική στις εκλογές, γιατί πολύ απλά δεν έχουν επιλογή, αλλά ένα προκαθορισμένο παιχνίδι. Το μόνο ίσως που μπορούν να ελπίζουν είναι να πιάσαμε πάτο...
Διαβάστε επίσης:
👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών