Αλβανικές εκλογές: Ανατροπή με τα ψηφοδέλτια

Ανατροπή υπήρξε με τη μορφή των ψηφοδελτίων για την 25η Απριλίου, καθώς, το Αλβανικό Εκλογικό Κολλέγιο, το υψηλότερο όργανο που αποφασίζει για θέματα που σχετίζονται με τις εκλογές, αποφάσισε το ψηφοδέλτιο να εμφανίζει μόνο αριθμούς αντί για ονόματα υποψηφίων.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε την 1η Απριλίου το ψηφοδέλτιο να περιέχει το όνομα του κόμματος και τα ονόματα όλων των υποψηφίων βουλευτών. Αυτό ήταν σύμφωνο με το αίτημα του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο υποστήριξε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα άσκησε έφεση στην απόφαση ΚΕΚ στον Επίτροπο για τις Καταγγελίες (KAS), ένα όργανο όπου έχει την πλειοψηφία, το οποίο ανέτρεψε την απόφαση ΚΕΚ. Αποφάσισε να αντικαταστήσει το όνομα του κόμματος με αυτό του αρχηγού του κόμματος και τα ονόματα των υποψηφίων με αριθμούς, σύμφωνα με το αίτημα του ΣΚ.

Τα πολλά ονόματα που εμφανίζονται στο ψηφοδέλτιο θα καθιστούσαν δύσκολη την καταμέτρηση, υποστήριξε το ΣΚ, ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε το τελευταίο ότι προσπάθησε να κρατήσει τα ονόματα των υποψηφίων της μακριά από το κοινό λόγω του υποτιθέμενου αμφισβητήσιμου υποβάθρου τους.

Σε μια τελευταία απόπειρα, το Δημοκρατικό Κόμμα προσέφυγε στο ανώτατο όργανο, Εκλογικό Κολλέγιο, το οποίο εξέδωσε την απόφασή του την Κυριακή, αποφασίζοντας κατά της αντιπολίτευσης.

Έτσι, οι Αλβανοί θα ψηφίσουν για να εκλέξουν 140 μέλη του κοινοβουλίου στις 25 Απριλίου, χωρίς να υπάρχουν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών στο ψηφοδέλτιο, αλλά μόνο αριθμοί, που αντιστοιχούν σε ονόματα.
Ακολουθεί το ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Τιράνων, ανάλογο θα είναι και στις υπόλοιπες Περιφέρειες. 

Διαβάστε ακόμη:

👉Ακολουθήστε μας στο twitter 

Σχόλια