Επιστολή του Δημάρχου Φοινικαίων στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος


Προς κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Πρωθυπουργό της Ελλάδος
ΑΘΗΝΑ

Υπόψη
κα ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ Ν. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Πρόεδρο της Ελληνική Δημοκρατίας
ΑΘΗΝΑ

κ. ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων
ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Για ακόμη μία φορά θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία των δημοτών του Δήμου Φοινικαίων και όλων των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής για τον παρατεταμένο αποκλεισμό τους στο χώρο λόγω της πανδημίας, ο οποίος επέφερε ανεπανόρθωτες συνέπειες στην οικονομία, την υγεία και της ψυχολογία τους.

Καθημερινά στα γραφεία μας παρουσιάζονται άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογένειες που έρχονται από Ελλάδα να δώσουν το τελευταίο αντίο στους συγγενείς τους ή να περιποιηθούν τα ακίνητα και τα κτήματα τους στη γενέτειρα, απαιτώντας τη διευκόλυνση εισόδου και εξόδου στις συνοριακές διαβάσεις Κακαβιάς και Μαυροματίου, αλλά αδυνατούμε να τους δώσουμε θετική απάντηση, εφόσον ακόμη στην Κακαβιά διατηρείται το καθεστώς ημερησίου ορίου εισόδου στην Ελλάδα των 400 ατόμων και το τελωνείο του Μαυροματίου παραμένει κλειστό.

Υπό αυτές τις συνθήκες , η καθημερινότητα των ανθρώπων μας εδώ παρουσιάζεται απελπιστική.

Θεωρούμε ότι κάθε καθυστέρηση στην απελευθέρωση της μετακίνησης επιβαρύνει ακόμη περισσότερο αυτή την κατάσταση, οδηγεί αρκετούς στη μόνιμη εγκατάλειψη της ιδιαίτερης πατρίδας τους και γενικά μαραζώνει τον τόπο.

Μην ξεχνούμε ότι οι πολίτες αυτοί είναι και πολίτες της Ελλάδος και δικαιούνται να απαιτήσουν καλύτερη μεταχείριση από τη μητέρα πατρίδα.

Παραμένει όμως στη δική σας τιμή και ευθύνη να διευθετήσετε άμεσα αυτό το θέμα το οποίο εκτός των άλλων αγγίζει και τους δικούς σας όμορους δήμους και δημότες της Ηπείρου.

Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά θα έχουμε την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Με εκτίμηση
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΟΣ

Φοινίκη στις 27/05/2021

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια