Εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Βορειοηπειρωτική κοινότητα

Έχουμε γράψει πολλές φορές, άλλες τόσες δεν τα γράφουμε γιατί βαρεθήκαμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια, για τα μέτρα που ανανεώνονται κάθε 15-20 μέρες στα ελληνοαλβανικά σύνορα και που πλέον πλησιάζουμε ένα χρόνο που στην ουσία απαγορεύεται η είσοδος των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα.
Φτάσαμε Μαϊο, μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για του εναπομείναντες κατοίκους στον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πιστεύοντας πως θα υπάρξει μια χαλάρωση των μέτρων και για τους Βορειοηπειρώτες, αλλά γελαστήκαμε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην ίδια συνταγή, με την ίδια εμμονή απαγορεύει, στην ουσία, την είσοδο στην Ελλάδα σε Βορειοηπειρώτες. 

Τελευταίο κατόρθωμά της;
Ενώ, έχει ανοίξει ο τουρισμός, παραμένει κλειστό το Μαυρομάτι -άγνωστο πότε θα ανοίξει, άνοιξε η Κρυσταλλοπηγή για εργάτες γης, με πλαφόν τα 400 άτομα την ημέρα και παράλληλα θα χρησιμοποιείται και το τελωνείο της Κακαβιάς (και σωστά θα γίνεται) για είσοδο εργατών γης, παραμένοντας όμως το ημερήσιο πλαφόν που υπήρχε μέχρι σήμερα στα 400 άτομα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, Έλληνες πολίτες, που έχουν κάνει μοριακό τεστ όπως απαιτείται ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πλήρως, όπως απαιτείται, στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας, να μην μπορούν να περάσουν τα σύνορα για βασικά προβλήματα υγείας ή άνθρωποι που χρειάζεται να μετακινηθούν για επαγγελματικούς λόγους, γιατί πολύ απλά συμπληρώνεται το ημερήσιο πλαφόν των 400 ατόμων.
Όλο αυτό είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Ακόμη και η όποια κριτική χάνει το νοημά της γιατί βρίσκεται αντιμέτωπη με εμμονή, όσων λαμβάνουν αυτά τα μέτρα, προς την Βορειοηπειρωτικη κοινότητα.

Διαβάστε ακόμη:

👉Κάντε εγγραφή στο κανάλι apenadi blogspot στο youtube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Σχόλια