Δήμος Φοινικαίων: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Φοινικαίων οργάνωσε εκστρατεία καθαρισμού με όλους τους υπαλλήλους του κέντρου και των διαμερισμάτων κατά την κοίτη του ποταμού της Μπίστρισσας, όπου μαζί και με τους μαθητές του 9-ταξίου σχολείου Φοινίκης συγκέντρωσαν πάνω από 30 σάκους πλαστικών και άλλων επικίνδυνων απορριμμάτων.

Εντωμεταξύ στα πλατάνια του Καραχατζιού, στα πλαίσια του γερμανικού προγράμματος GIZ, διοργανώθηκε από το Ιόνιο Πρακτορείο Περιβάλλοντος, ΜΜΕ και Πληροφόρησης τράπεζα συζήτησης με θέμα «Να χρησιμοποιήσουμε όσο λιγότερα πλαστικά στην καθημερινότητά μας». Στην τράπεζα αυτή, πεπειραμένοι στην ανακύκλωση υπέδειξαν σε μαθητές και δημοτικούς υπαλλήλους τρόπους συγκομιδής και ανακύκλωσης πλαστικών απορριμμάτων καθώς και σύγχρονες προσεγγίσεις αποφυγής πλαστικών στη ζωή μας.

Ο δήμαρχος Φοινικαίων κύριος Χρήστος Κίτσος που συμμετείχε προσωπικά και στον καθαρισμό και στην τράπεζα συζήτησης τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για την τοπική αυτοδιοίκηση προτεραιότητα και γι’ αυτό επενδύουμε καθημερινά στον τομέα αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια