Αλβανία: Εντοπίστηκε κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα

Το Υπουργείο Υγείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας μόλις επιβεβαίωσαν την παρουσία του στελέχους «Δέλτα» στην Αλβανία, αφού έλαβαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία.
«Από τα δείγματα που στάλθηκαν στο Ινστιτούτο ιολογίας - Charite στο Βερολίνο της Γερμανίας, όπου διεξήχθησαν εμπεριστατωμένες γενετικές αναλύσεις ακολουθιών γονιδιώματος του ιού, εντοπίστηκε η παραλλαγή Delta B.1.617.2», δήλωσε το Υπουργείο Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές σε εθνικό επίπεδο δηλώνουν ότι η παρουσία του στελέχους Δέλτα συμπίπτει με την αύξηση των λοιμώξεων που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες στην Αλβανία.
Το υπουργείο δηλώνει επίσης ότι ο μαζικός εμβολιασμός παραμένει η μόνη επιλογή για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν στο πλησιέστερο κέντρο εμβολιασμού, κέντρο υγείας, κέντρο μαζικού εμβολιασμού ή κινητές μονάδες εμβολιασμού.

Η παραλλαγή Δέλτα είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική μορφή του ιού, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του COVID, όπως η κοινωνική απόσταση, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και η διατήρηση της προσωπικής υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.
Επί του παρόντος, στην Αλβανία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1,1 εκατομμύρια δόσεις, ενώ,  496.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του αντι-COVID εμβολίου.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια