Αλβανία: Συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού ολόκληρου του ενήλικου πληθυσμού

Η υπουργός Υγείας της Αλβανίας, Ogerta Manastirliu, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα όλοι οι πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο COVID-19 εμφανιζόμενοι στον πλησιέστερο τόπο εμβολιασμού με την ταυτότητά τους.
«Θα είναι η πρώτη ανοιχτή εβδομάδα εμβολιασμού για πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών που παρέχονται σε όλα τα ιατρικά κέντρα καθώς και σε μαζικούς χώρους εμβολιασμού», δήλωσε ο Manastirliu.

Προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν πολλές παρόμοιες εκστρατείες εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, η Manastirliu πληροφόρησε επίσης ότι θα συνεχίσουν να φθάνουν περισσότερες προμήθειες εμβολίων στη χώρα.
Ο υπουργός Υγείας προέτρεψε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί εν μέσω του φόβου για τη μετάλλαξη  "Δέλτα" και τους ενθάρρυνε να εμβολιαστούν προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της νέας και πιο μεταδοτικής παραλλαγής.
Παρά τις υποψίες ότι το στέλεχος "Δέλτα" είχε φτάσει στην Αλβανία, τα αποτελέσματα των δοκιμών που στάλθηκαν στο εξωτερικό επιβεβαίωσαν το αντίθετο.

Μικρή αύξηση στα νέα κρούσματα
Τις τελευταίες 24 ώρες, 18 νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Αλβανία, χωρίς να υπάρχει κανένας θάνατος σχετιζόμενος με τον κορωνοϊο.
Οι νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν από συνολικά 3621 τεστ που διεξήχθησαν σε εθνικό επίπεδο, ενώ οι ειδικοί παρατήρησαν μια μικρή αύξηση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων ημερήσιων περιπτώσεων.
Έξι ασθενείς αναρρώσαν τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό όσων έχουν αναρρώσει από την αρχή της πανδημίας σε 130.067.
Προς το παρόν, υπάρχουν 124 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων 5 νοσηλεύονται στα Τίρανα.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια