Βραβείο παραδοσιακής φορεσιάς στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς (βίντεο)

Πρώτο βραβείο γνήσιας παραδοσιακής φορεσιάς απονεμήθηκε σε διαγωνισμό λαογραφικού φεστιβάλ στη Λούσνια που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού της χώρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας στο Πολιτιστικό Σύλλογο "Άγιος Κοσμάς" Λιβαδειάς. Συμμετείχαν 12 λαογραφικά συγκροτήματα.

Στην κατάμεστη πλατεία της Λούσνιας το πολιτιστικό συγκρότημα του Συλλόγου "Άγιος Κοσμάς" Λιβαδειάς  έλαμψε στην προβολή της δικής μας ελληνικής παράδοσης με την ερμηνεία γνήσιων τραγουδιών του τόπου μας, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα του αλβανικού κοινού, συμβάλλοντας έμπρακτα για ακόμη μια φορά στην ανάδειξη και τη διαιώνιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Σύλλογος απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές για την πρόσκληση, τους αξιόλογους μουσικούς μας Κώστα Καλόγερο, Κωνσταντίνο Μίχο και Αρντίτ Σέμε που ήταν συνοδοιπόροι στην επιτυχία αυτή, τα μέλη του χορευτικού ομίλου, την δασκάλα χορού Αγγελική Πέτση και το Δημαρχείο Φοινίκης που συνέβαλε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι αυτό με το λεωφορείο του Δήμου.


Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια