Δερβιτσάνη: Πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Φεστιβάλ ταινίας μικρού μήκους.

Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου, στη Δερβιτσανη, η έναρξη του τριημέρου Φεστιβάλ ταινίας μικρού μήκους.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δροπολης και Πωγωνιου, Δημήτρης Τόλης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριος Σαχαριδης, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, Odise Kote, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Lindita Rova, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων από το Δήμο Δρόπολης, το Δήμο Αργυροκάστρου, καθώς κι από άλλες πόλεις της Αλβανίας και της Ελλάδας, όπως Άγιοι Σαράντα, Τίρανα, Ιωάννινα και Αθήνα.

Ο Δροπολιτης καλλιτέχνης, Κώστας Ζιωγκας, ως διοργανωτής, έχει μεριμνήσει , ώστε στην Εκδήλωση να προβληθούν, εκτός από τις ταινίες, κι άλλες πτυχές του πολιτισμού μας.
Γι' αυτό και έδωσαν μαθήματα χειροτεχνίας στα παιδάκια από τις πρωινές ώρες, προβλήθηκε η Έκθεση με Έργα του γνωστού ζωγράφου από το Κλεισαρι Άνω Δρόπολης , Γιώργου Μήτση, ενώ πλαισίωσαν κι ομόρφυναν την Εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι Κυράδες του Σελλειου και ο Χορευτικός Όμιλος του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου.

Χαιρέτισαν την Εκδήλωση: ο Διοργανωτής του Φεστιβάλ, Κώστας Ζιωγκας, ο Δήμαρχος Δροπολης και Πωγωνιου, Δημήτρης Τόλης, καθώς κι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριος Σαχαριδης.

Στο Φεστιβάλ διαγωνίζονται 20 ταινίες μικρού μήκους, από τις οποίες οι 16 είναι ελληνικές και οι υπόλοιπες 4 είναι αλβανικές.
Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τρεις καταξιωμένους σκηνοθέτες, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός, καθώς κι από τον συμπατριώτη μας, Ιωάννη Ζιωγκα, σκηνοθέτης στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση ( ΕΡΤ).
Εκτός από το Δήμο Δροπολης και Πωγωνιου, χορηγοί της Εκδήλωσης ήταν επιχειρηματίες από το χώρο μας κι όχι μόνο.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Δροπολης και Πωγωνιου,  Δημήτρη Τόλη.

"Καλησπέρα σε όλους Σας!
Mirembrema te gjitheve!
Αξιότιμοι προσκεκλημένοι!
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες συμμετέχοντες και πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης!
Καλώς ήρθατε στη φιλόξενη, όμορφη και πολιτισμένοι Δρόπολη!

Αγαπητοί και αγαπητές συμπατριώτες και συμπατριώτισσες!

Το κεφαλοχώρι της Δερβιτσανης φιλοξενεί σήμερα και για τρεις ημέρες κατά σειρά μια κενοτομος και πρωτοφανή εκδήλωση για τα δικά μας τοπικά δρώμενα.
Γι' αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης και , ειδικά, τον κύριο Κώστα Ζιωγκα, τον δικό μας καλλιτέχνη, τον Δροπολιτη και Πεπελιωτη με διαμονή στα Τίρανα, ο οποίος είναι κι ο πρωτεργάτης για τη διεξαγωγή του Διεθνές Φεστιβάλ ταινίας μικρού μήκους... εδώ, στον τόπο μας...στη Δρόπολη.

Η τέχνη κι ο πολιτισμός ενώνει λαούς. Μέσω της οθόνης του κινηματογράφου θα μπορέσει το καλλιτεχνικό κοινό να δει ταινίες από μερικές χώρες του κόσμου. Μεταξύ των οποίων, βέβαια, από την Ελλάδα και την Αλβανία. Γι' αυτό και μόνο, Εμείς οι Δροπολιτες, Αλβανοί κι Έλληνες πολίτες ελληνικής καταγωγής είμαστε πολλαπλά υπερήφανοι.
Είμαστε υπερήφανοι, διότι στέλνουμε μηνύματα φιλοξενίας, συμβίωσης, αδερφικής αλληλεγγύης μαζί με μια πολύχρωμη ανθοδέσμη πολιτισμού.

Θα δούμε στιγμιότυπα από την καθημερινότητας, από τη ζωή των λαών μας. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές, αλλά είμαι βέβαιος ότι όλοι μας έχουμε στραμμένο το βλέμμα στην ίδια οπτική εικόνα: Στην κοινή μας ευρωπαϊκή πορεία.

Τέλος, εύχομαι καλή τύχη και καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους, όπου οι υψηλόβαθμοι κριτές της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, θα δώσουν τη δική τους ετυμηγορία.
Και πάλι Σας ευχαριστώ εν ονόματι όλων των συμπολιτών μας!

Επίσης, νομίζω πως είναι μία καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες, ώστε να απολαύσουν τα αξιοθέατα της Δροπολης και Πωγωνιου αυτές τις λίγες μέρες διαμονής στο χώρο μας.

Ευχαριστώ πολύ!
"











Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια