Αλβανία: Χρησιμοποιούν Σύριους μετανάστες στην καλλιέργεια κάνναβης

Η αλβανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο κατά της κάνναβης, ωστόσο τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Το φαινόμενο που γνώρισε μαζική ανάπτυξη έως το 2016, καταπολεμήθηκε το 2017-2018, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν μια τάση για μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Το 2016 παραμένει ακόμη έτος ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των φυτών κάνναβης που καταστράφηκαν από την αστυνομία και τα 2 χρόνια που ακολούθησαν η παραγωγή μειώθηκε 20 φορές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρείχε η αλβανική αστυνομία σε συνεργασία με την ιταλική Guarda di Finanza που βασίζονταν σε επιχειρήσεις αεροπορικής επιτήρησης, από το 2019 έως το 2020 ο ρυθμός παραγωγής ανέβηκε.
Ο Αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας, Αρντί Βέλιου, συγκρούστηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα Ολσγιάν Τσελά σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία. Μάλιστα, σύμφωνα με την κρατική αστυνομία, η εισαγγελία και το δικαστικό σύστημα αθώωναν και άφηνα ελεύθερους εμπόρους που ασχολούνταν με την καλλιέργεια κάνναβης.

Τα τελευταία χρόνια, έχει εντοπιστεί μια αυξανόμενη τάση στην καλλιέργεια εσωτερικής κάνναβης, η οποία καλλιεργείται σε κλειστούς χώρους, όπως αποθήκες ή σπίτια.
Oι 10 περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί οι μεγαλύτερες καλλιέργειες κάνναβης στην Αλβανία, είναι τα απομακρυσμένα χωριά που βρίσκονται στα Υψίπεδα της Σκόδρας, της Κρούγιας, της Αυλώνας, του Τεπελενίου, της Μεμαλίας, Σκραπάρι, Λιμπράζ και των Τιράνων

Η αλβανική αστυνομία έχει εντοπίσει περιπτώσεις όπου Σύριοι μετανάστες απασχολούνταν στις φυτείες. Οι μετανάστες χρησιμοποιούσαν την Αλβανία ως χώρα διέλευσης, προτού βρουν τρόπο να εισέλθουν σε χώρες της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια