Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος ο Μπερίσα

Πριν από την πρώτη ολομέλεια του νέου αλβανικού κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, δήλωσε ότι θα αποκλείσει τον Σαλί Μπερίσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Σε δελτίο τύπου, ο Μπασά δήλωσε ότι ο πρώην ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Σάλι Μπερίσα, είναι «ο σημαντικότερος συντελεστής στην αλβανική πολιτική».

«Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση, μέχρι την οριστικοποίηση της αξιολόγησης της νομικής μας έκκλησης για διαφάνεια και έως ότου η υπόθεση επιλυθεί πλήρως στο νομικό της σκέλος, ο Μπερίσα θα αποκλειστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΚ».
«Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές για μένα, ως Δημοκρατικός, ως πολιτικός και στενός συνεργάτης με τον Σαλί Μπερίσα», - δήλωσε ο Μπασά.

Να θυμίσουμε πως ο αποκλεισμός του Μπερίσα από την κοινοβουλευτική ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος ήταν απαίτηση της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών κι αφού προηγουμένως το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει τον Σαλί Μπερίσα ως persona non grata.
Μια δύσκολη επιλογή, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που τελικά όμως δεν θα μπορούσε να πάει κόντρα στην βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμη και αν στην ουσία εμφανίζεται ως ένας αδύναμος ηγέτης.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια