θρήνος και οργή στη Δρόπολη για τον θάνατο της Χρυσάνθης

Θλίψη επικρατεί στη Δερβιτσάνη, στη Δρόπολη και σε ολόκληρη την Εθνική Ελληνική Μειονότητα για τον χαμό της 12χρονης Χρυσάνθης, από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της από κερί που χρησιμοποιήθηκε για φωτισμό, αλλά και οργή γιατί το συμβάν δεν μπορεί να αποδοθεί στην κακιά ώρα. Είναι η απόρροια την κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις πολύωρες διακοπές ρεύματος, αλλά και της γενικότερης εγκατάλειψης που επικρατεί στα χωριά της ΕΕΜ.

Σε ανάρτησή της, η Δημογεροντία Δερβιτσάνης αναφέρει:
«Η Δημογεροντία Κοινότητας Δερβιτσάνης εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης Χρυσάνθης! Καλή δύναμη και κουράγιο στους γονείς για να θυμούνται το κοριτσάκι τους!
Η δωδεκάχρονη Χρυσάνθη έχασε τη ζωή της χθες βράδυ, σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της από κάποιο κερί που ήταν αναμμένο για να φωτίσει το βαθύ σκοτάδι που ήταν βυθισμένη όλη η Δροπολη επί πολλές ώρες!
Φανταστείτε τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τα μικρά παιδιά να ζουν στο σκοτάδι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς ζεστασιά με την παραμικρή ψιχάλα!
Με τι δύναμη να περιμένουν κάτι καλύτερο σ' αυτόν τον τόπο, ενώ λείπουν τα βασικά!
Είμασταν και είμαστε εγκαταλελειμμένοι στα δικά μας πατρώα εδάφη! 
Καλό παράδεισο να έχει το μικρό αγγελούδι μας!
Θα μας λείψεις πολύ!»

Ο Σύλλογος Εστία Δερόπολης σημειώνει:
«Η Δερβιτσάνη σήμερα πενθεί!
Οι Δεροπολίτες, όπου και αν βρίσκονται, σήμερα νιώθουν συντετριμμένοι για τον άδικο χαμό της Χρυσάνθης μέσα στο σπίτι της που κάηκε ολοσχερώς εσωτερικά. 
Μια μάνα σήμερα θα αποχωριστεί για πάντα το 12-χρονο αγγελούδι της. Μια ολόκληρη οικογένεια σήμερα θα βυθιστεί στο πένθος. Όλοι μας αισθανόμαστε «λίγοι» μπροστά σε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. Τα λόγια είναι φτωχά, αλλά οι πράξεις μας πρέπει να είναι μεγάλες. 
Ως Σύλλογος συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στον πόνο αυτής της οικογένειας. Εκφράζουμε από καρδιάς τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια για τον χαμό της Χρυσάνθης που πια είναι η Χρυσάνθη όλων μας. 
Καλό ταξίδι, Χρυσάνθη μας, για την γειτονιά των αγγέλων!
Καλή δύναμη στην οικογένεια!
Αιωνία σου η μνήμη!
Οι δράσεις του Συλλόγου στη μνήμη της Χρυσάνθης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες

Συλλυπητήρια ανάρτηση υπήρξε και από την Δημοτική Αρχή Δρόπολης, που γράφει:
«Ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου κ. Δημήτρης Τόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό της μικρής Χρυσάνθης από το χωριό Δερβιτσάνη.
Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς , ο Θεός να δίνει δύναμη στους γονείς, καλό παράδεισο στο μικρό αγγελούδι!»
Όπως και από τον δεύτερο μειονοτικό δήμο, του Δήμου Φοινίκης, η οποία αναφέρει:
«Ο δήμος Φοινικαίων εκφράζει με θλίψη και πόνο ψυχής, τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της μικρής Χρυσάνθης Ντρίτσου από την κοινότητα Δερβιτσάνη. Η άτυχη 12χρονη βρήκε τραγικό θάνατο, μετά από πυρκαγιά που είχε ξέσπασει το απόγευμα της Κυριακής στο διαμέρισμα της, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στην τοπική κοινωνία.
Καλό Παράδεισο

Τέλος, τοποθέτηση υπήρξε και από την Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική, η οποία σημειώνει:
«Η ΑΣΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της 12χρονης Χρυσάνθης Ντρίτσου, από την Δερβιτσάνη που έφυγε τόσο άδικα, μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς στο διαμέρισμά της το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου. 
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι εν έτει 2021 λόγω της κακοκαιρίας, τα χωριά μας να μένουν για περισσότερο από 20 ώρες χωρίς ρεύμα και ολόκληρες οικογένειες να ζουν με αναμμένα κεριά για να μην είναι βυθισμένες στο σκοτάδι.
Όλοι μας αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι χάθηκε με τέτοιο βάναυσο τρόπο ένα παιδί που δεν πρόλαβε κανένας να το σώσει από τη μανία της φωτιάς που μέσα σε λίγα λεπτά τύλιξε το σπίτι στις φλόγες και το έκαψε ολοσχερώς….
Ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένειά της 
Καλό Παράδεισο μικρή μας Χρυσάνθη!»

Διαβάστε ακόμη:



Σχόλια