Τραγωδία στη Δρόπολη: Νεκρή 12χρονη στη Δερβιτσάνη

Ανείπωτη τραγωδία στη Δερβιτσάνη, 12χρονη έχασε τη ζωή της όταν, χθες το βράδυ, το σπίτι της πήρε φωτιά από το κερί που χρησιμοποιούσαν για φωτισμό.
Αιτία, οι πολύωρες διακοπές ρεύματος που συμβαίνουν στην περιοχή της Δρόπολης και ολόκληρης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Είναι ο τρίτος θάνατος που συμβαίνει στο Δήμο Δρόπολης, μέσα σε λίγες ημέρες από πυρκαγιά σε σπίτι. 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, ονειρεύεται δορυφόρους στο διάστημα με το όνομα της Αλβανίας, το σκοτάδι πνίγει τον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Μια τραγωδία που λαμβάνει εθνικές διαστάσεις. Την ώρα που το αλβανικό κράτος δεν δείχνει καμία μέριμνα - εάν δεν επιδιώκει τον αφανισμό τους - για τη Δρόπολη, τον Βούρκο, τα Ριζά, το Πωγωνι, τα οποία ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς δρόμους, χωρίς νερό και πεθαίνουν υπό τον φως τον κεριών, όπως δεκαετίες πριν, το ελληνικό κράτος δείχνει πλήρη αδιαφορία για την περιοχή αυτή.

Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για να συλλυπηθεί κανείς τους γονείς ενός 12χρονου παιδιού που φεύγει από τη ζωή, έτσι άδικα, οπότε θα ευχηθούμε να είναι το τελευταίο θύμα την εγκληματικής αδιαφορία των αξιωματούχων του κράτους.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια