ΕΕΜΜ: Για πάντα αναμμένο το κερί της ευγνωμοσύνης για τον φύλακα των πεσόντων, Γιώργο Μπάκο, στους Βουλιαράτες

Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» εκφράζει  τη βαθιά  θλίψη για τον αποχωρισμό από τη ζωή του φύλακα των Ελλήνων Πεσόντων του Έπους του ’40 στους Βουλιαράτες Γιώργου Μπάκου .

Ο μπάρμπα-Γιώργος, όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε, δικαιωματικά και εγγυημένα απέκτησε μια θέση τιμητική δίπλα στο Θεό γιατί όλη του τη ζωή υπηρέτησε ψυχές Ελλήνων μαρτύρων που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας στην ίδια την ιδιαίτερη πατρίδα του. Τον γνώρισαν όσοι επισκέφτηκαν τους τάφους αυτών των μαρτύρων στο χωριό του, τον γνώρισε όμως και όλο το πανελλήνιο ως άνθρωπο με στέρεα ορθόδοξη χριστιανική ψυχή, ως αδιαπραγμάτευτο Έλληνα στα δίκαια του έθνους του στην ιδιαίτερη πατρίδα όπου γεννήθηκαν οι πρόγονοί του. Αντιπροσώπευε την γνήσια μορφή του παραδοσιακού Έλληνα που ξέρει να τιμάει ότι του ανήκει και να πράττει το αυτονόητο όταν χρειαστεί, όπως το τίμησαν και έπραξαν οι προγενέστεροί του Δημήτρης Μπάκος, Γεώργιος Καλυβόπουλος, όπως τιμάει ακόμη σήμερα η κυρία Ερμιόνη Μπρίγκου στη Χειμάρρα.

Σε τέτοιους ανθρώπους εμείς, αλλά και όλος ο Ελληνισμός οφείλει να τιμά διαχρονικά τις πράξεις τους, το έργο τους, το οποίο είναι δίδαγμα για τις ερχόμενες γενιές.

Ας κρατήσουμε λοιπόν αναμμένο το κερί της ευγνωμοσύνης στη μνήμη αυτών των Ελλήνων.

Αιωνία η μνήμη!

Σχόλια