Δελτίο τύπου ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τον θάνατο της Στέλλας Πάνου





Φτωχότερη έγινε η ελληνική Παιδεία στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, με το θάνατο της δασκάλας Στέλλας Πάνου Νίκα, η οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της στη διάδοση των ελληνικών γραμμάτων, της Ιστορίας αλλά και της παράδοσης της Ηπείρου, κρατώντας έτσι ψηλά το εθνικό πατριωτικό φρόνιμα των Ελληνόπουλων της περιοχής. 

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι της ΕΕΜ αλλά και εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες απηύθυναν την Παρασκευή στο νεκροταφείο Βόδιστρας-Δερόπολη το ύστατο «χαίρε» στην μεγάλη αυτή Ελληνίδα. Ήταν επιθυμία της ίδιας να ταφεί δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο. 

Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε η απώλεια της Στέλλας αφήνει ένα τεράστιο κενό, στα γράμματα, στην Χιμάρα, στην Βόρειο Ήπειρο, σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Η αγάπη της για το Έθνος, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση με την οποία δίδασκε τα ελληνόπουλα τής Χιμάρας καθρεφτίζεται στους εκατοντάδες μαθητές της που είναι φορείς των ιδανικών και των αξιών που τους δίδασκε επί δεκαετίες. 

H Ομόνοια εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της και δεσμεύεται να αγωνιστεί για την απρόσκοπτη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Χιμάρα αλλά και σε ολόκληρη τη Βόρειο Ήπειρο, ως ελάχιστη αναγνώριση στην στάση ζωής της Στέλλας Πάνου. Αιωνία της η μνήμη. 

19-11-2015
 Γραφείου Τύπου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Σχόλια