Υδραγωγείο Κρόγγοι-Φοινίκης

Ο δήμος Φοινικαίων υλοποιεί από τον Μάρτιο του 2021, την ανακατασκευή και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης Κρόγγοι-Φοινίκης, νέων εξωτερικών δικτύων των οικισμών Βρυώνι, Καραχάτζι, Τσλιρίμι, Βρωμερό και του εξωτερικού δικτύου στην κοινότητα Τσλιριμι, σε Α’ Φάση των εργασιών, με δικαιούχους τις κοινότητες Φοινίκης, Βρωμερό, Καραχάτζι, Βρυώνι, Μεσοπόταμο, Σιγιάνι, Σελεγκάρι, Μπίστρισσα.

Σύμφωνα με την τεχνική εταιρεία, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δικτύου τροφοδοσίας των κοινοτήτων Βρυώνι, Σέλεγκαρι, Βρωμερό, Σιγιάνι, Κάτω Μεσοπόταμο, Άνω Μεσοπόταμο, καθώς και το δίκτυο τροφοδοσίας της δεξαμενής Βρωμερού 200m3, σωλήνα HDPE περίπου 14.600 ml από 90-160 Pn 10- Pn16 και η κατασκευή των δεξαμενών στη θέση Βρωμερό 200 m3 και Άνω Μεσοπόταμο 100 m3 αντίστοιχα .

Παράλληλα τέθηκαν σε λειτουργία νέες παροχές διανομής και συνδέσεις οικιών στην κοινότητα Τσλιρίμι και στην οικονομική ζώνη, ενώ έχουν τοποθετηθεί περίπου 6000 ml HDPE σωλήνα Od25-OD110, και 150 οικιακοί μετρητές. Αξίζει να επισημανθεί πως, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή των εργασιών εισαγωγής και την αντικατάσταση του φθαρμένου σωλήνα ύδρευσης από τις εργασίες εισαγωγής στο Κρόγγοι.

«Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί περίπου το 52% των εργασιών, πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της υλοποίησης του άνωθεν έργου θα είναι ταχύτερη, πριν παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία (10.09.2022), για την περαίωση της σύμβασης που έχει τεθεί εξαρχής στην διακήρυξη ..», τόνισε ο δήμαρχος Φοινικής, Χρήστος Κίτσος.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλια